12/01/2023

Tu i l’avi a Abu Dhabi

2 min

Com que m’he anat a fer el cap, expressió preciosa, he vist, a la revista Lecturas, que en Froilà, el fill gran de la infanta Elena i Jaime de Marichalar, se’n va a Abu Dhabi amb l’avi (i perdó per la rima). Es veu que és la mare del perla, Doña Elena, la que ha pres la decisió (del pare no en sabem res, fa temps) de facturar-lo, després que es veiés “implicat en una baralla amb navalles en una discoteca de Madrid”. Elena de Borbó és una business-friendly, s’acaba de demostrar. Veureu per què.

De la mateixa manera que Andorra és famosa per ser un paradís fiscal que s’està omplint de youtubers, els Emirats Àrabs seran famosos, a partir d’ara, per ser un correccional d’alt estànding que s’està omplint de Borbons. Si aquesta solució –enviar Borbons díscols a l’exili– s’hagués pensat abans, potser el marit de la infanta Cristina no hauria hagut de purgar en solitari a la presó i ara, allà, n’hi tindríem tres o quatre.

Com que de maleses reials sempre n’hi haurà, i no només de borbòniques, trobo que la infanta Elena ha fet molt bé d’explotar el filó en aquest país tan tolerant. De la mateixa manera que a Los Angeles hi ha qui hi va a veure les cases dels famosos, a Abu Dhabi hi haurà qui hi anirà a fer turisme reial, que omplirà el país d’encara més prosperitat. S’hi podrà anar a veure on viu en Joan Carles, en Froilà i tots els que hagin de venir, que seran uns quants. A part, si a Abu Dhabi hi ha, de moment, en Joan Carles i en Froilà, no serà estrany que a l’agost hi vagin a passar uns dies els amics de Sanxenxo, els de la nit madrilenya, fins i tot la infanta Elena o els cosins. Això, per força, farà –i aquí hi veig l’ull de falcó de Doña Elena– que s’hi obrin negocis. Discoteques, enoteques, botigues de gorres, marisqueries, whiskeries, ganiveteries...

stats