Opinió 01/02/2016

4.120

L'Arxiu Nacional ha fet una passa més en la difusió del seu fons i ha posat en marxa l'arxiu en línia, amb la importància que té aquest fet perquè significa obrir-se al món, mostrar-nos i compartir

i
Albert Roig
1 min

Identificar la mare de la padrina en una fotografia del 1924; comparar el paisatge de casa nostra de principis del segle passat amb l'actual; recuperar imatges de tradicions que amb el temps han anat evolucionant o s'han perdut; conèixer com era la vida dels nostres avantpassats... algunes d'aquestes coses i moltes més es poden fer des de la setmana passada, des del moment en que 4.120 documents gràfics estan penjats a la xarxa i hi tenim un lliure accés.

L'Arxiu Nacional ha fet una passa més en la difusió del seu fons i ha posat en marxa l'arxiu en línia, amb la importància que té aquest fet perquè significa obrir-se al món, mostrar-nos i compartir.

Es tracta, doncs, d'una gran notícia de la qual tots en podem ser copartícips ajudant a identificar els personatges i els paisatges que han quedat immortalitzats en les fotografies dels diferents fons que es ja es poden consultar.

No hauria de passar per alt aquesta crida feta pels responsables de l'Arxiu, perquè amb el pas del temps es tendeix a l'oblit i només amb un exercici de recuperació de la memòria col·lectiva ens preservarem nosaltres mateixos, sabent qui som i d'on venim.

I ja sigui dit de passada, no me'n puc estar de dir-ho, el Govern hauria de deixar d'embolicar la troca, definir-se clarament i apostar definitivament per una ubicació de l'Arxiu Nacional tal i com es mereix un equipament d'aquestes característiques.

stats