10/09/2021

Apesteguia juga fort i llança el primer envit

2 min

“No em present per ser vicepresident de ningú”. Aquesta va ser la primera declaració d’intencions del ja oficialment candidat a les primàries de MÉS, Lluís Apesteguia. Ha estat més estona del que s’esperava a fer la passa, ja es començava a pensar que potser no la faria, però escoltant la presentació, és que la volia fer marcant el pas.

En l’època de la política del postureig a toc de tuit, no és gens habitual trobar aquest riu de sinceritat en un candidat que, a més, no les té totes que acabarà encapçalant la llista de la pugna a la qual es presenta.

Maria Ramon va ser la primera a atrevir-se a dir: sí, m’hi present. No va explicar gaires més coses, tampoc hi estava obligada, però el fet que Apesteguia hagi començat la cursa deixant tan clar quins seran els seus plantejaments si MÉS és decisiu per governar, fa que l’actual batlessa d’Esporles hagi de moure fitxa i exposi als seus quin és el seu full de ruta.

Evidentment, no hi ha grans matisos ideològics entre aquests dos candidats. De fet, provenen tots dos del PSM. I tot i que formen part de les dues famílies que es tiraren els trastos pel cap, just abans de tancar l’entrada de MÉS en el Govern actual, la relació entre ells dos és molt bona.

Davant aquest fet, i tenint en compte que la majoria dels protagonistes d’aquella brega passaran en breu a un segon pla, Ramon i Apesteguia només poden aconseguir suports en funció de simpaties personals o de plantejaments clars.

Apesteguia ha llançat el primer envit davant la porta del Consolat dient que ell només serà president o no serà, i que MÉS no formarà part de cap govern si no hi té un pes global. La pregunta és: li haurà entrat por a Francina Armengol de no poder reeditar el Pacte?

stats