16/05/2022

Aparteu les criatures, que torna

2 min

Arravatada, llegeixo aquesta exclusiva de l'ARA, que explica l’arribada imminent del rei que sí que reia al regne que va abandonar, cames ajudeu-me (o si ho voleu més exacte, jet privat ajudeu-me). A la notícia expliquen que, “coincidint amb aquests moviments a la monarquia, l'entitat Concordia Real Española ha iniciat una campanya comunicativa per lloar el llegat de Joan Carles I”. I la primera acció que han decidit fer ha estat situar una pancarta al carrer d’Alcalá que mostra una moneda de cinc pessetes amb l’efígie, esclar, del rei. Al text hi diu: “¿Recordes quan ningú donava un duro per nosaltres?" Quan diu “nosaltres” no fa, malgrat la majestat, un plural majestàtic, perquè seria “nos”, de manera que potser es refereix a la família reial, o qui sap si a ell i a l’anterior ocupant de la moneda.

Jo trobo que potser no seria la frase més afortunada del món, tenint en compte que, pel que sembla, al monarca en qüestió li han donat duros a cabassos, no del tot legals. Em fa gràcia, perquè justament el carrer d’Alcalá és el de la cançó Los nardos, que ja ho diu la lletra: “No cuestan dinero y eso es lo primero para convencer”. No devia agafar l’optativa d’emprenedoria, la florista aquesta. No es pot anar regalant la mercaderia. No sé què deu pensar en Felip VI sobre les bones intencions de la campanya (el que en pensi la Letícia és igual, perquè en aquesta mena d’empreses només compta el que en pensi l’home, i per això cobra més). Suposo que deu dir-se, allà a palau, que és ben bé com allò que passa a Twitter: segons quins elogis, sobretot, el que fan és excitar els trols.

No sé com seran les altres accions, però veient aquesta primera, que es presta a acudits de caràcter econòmic, me les puc imaginar. Una foto del rei al iot Fortuna i una frase que digui: “¿Recordes quan deien que el rei havia tirat la seva reputació per la borda? Doncs no. Per la borda només hi va tirar una amant”.

stats