23/10/2021

Una altra frustració a fora camp

2 min

El Mallorca ha tornat de València amb una altra cara de frustració. Com ja va passar a Sant Sebastià, l’equip de Luis García Plaza ha perdut els punts en el temps de descompte. Aquesta vegada, a Mestalla ha sumat un punt, després que n’hagi tingut pràcticament tres a la butxaca i jugant en inferioritat numèrica per l’expulsió del millor jugador de la primera part, Kang-in-Lee. Si hem d'assenyalar l’exvalencianista perquè no ha pensat que tenia una targeta groga, també ho hem de fer amb altres jugadors, com Fer Niño i Lago Junior. Sobretot el davanter andalús, que no s’ha sabut controlar quan el marcador encara era favorable.

Altres vegades hem criticat algunes badades defensives, incloses les accions negatives de Manolo Reina, i avui hem de dir que la defensa del Mallorca ha estat gairebé perfecta, però no els davanters. Quan eren més necessaris per returar una mica el ritme del joc i, fins i tot, per intentar arribar al zero a tres, no han estat gens encertats. La ingenuïtat d’algun jugador ha costat l’empat.

Podem dir que el Mallorca avui ha perdut clarament dos punts, i ha estat més per concessions, traduïdes en errades greus ofensives, que per mèrits dels locals. El València ha fet el que li tocava: posar pilotes a l'àrea de Reina per veure si qualcuna entrava. I normalment aquests partits solen acabar d'aquesta manera. Resultat injust? No, perquè els gols han estat legals. Immerescut? Possiblement, sí, però el Mallorca també hi ha posat de la seva part: primer, amb l’expulsió del coreà –i no és la primera vegada– i, segon, per la falta de personalitat i veterania a l'hora de gestionar els contraatacs.

Al Mallorca, no li quedarà més remei que aprendre d’aquestes errades i dels cinc punts que ha deixat perdre en els dos darrers partits. Segurament, abans de començar tothom donava per bo un empat, però, vist com s’ha desenvolupat el joc, podríem dir allò que el Mallorca s’ha tirat terra damunt. Ara li tocarà reaccionar i aixecar-se ben aviat. El campionat no s'atura, el pròxim partit ja és aquí i tampoc no serà gens fàcil. Dimecres aterra a Palma un equip de Champions, el Sevilla de Julen Lopetegui, que vol tornar a ser un ferm candidat a repetir la temporada que ve. 

Ricard Pla és periodista

stats