OPINIÓ

Un alè d’esperança

Si diuen que guanyar, i només guanyar, fa riure, estarem d’acord que aquest dissabte l’afició del Mallorca ha sortit de Son Moix amb un somriure d’orella a orella. El seu equip s’ha imposat a l’Alabès per la mínima (en bastar, basta) i ha sumat tres punts per continuar alimentant l’esperança de mantenir la categoria. Aquesta victòria significa un llumeret perquè, a més a més, ho ha aconseguit amb molts de nervis, penal fallat, gol anul·lat pel VAR, lesionats i canvis tàctics que s’han hagut de fer des de la banqueta. 

Només per Vicente Moreno el Mallorca ja es mereix mantenir la categoria. L’entrenador valencià  diu que fa feina amb el que té, i no ho pot resoldre millor. No té laterals -sobretot drets-, es lesiona Lumor i ha de debutar Koutris. Moreno, que no té en compte si el club ha destituït el responsable dels no-fitxatges, treu el màxim rendiment d’una plantilla de la qual hi ha jugadors que fa estona que no ha convocat. Aquesta darrera jornada ha pres una decisió que molts aficionats li demanaven fa temps: fer descansar Lago Junior, un dels futbolistes estrella des que va arribar a Palma, però que darrerament no fa gens de bon paper. Moreno ha deixat Lago assegut a la banqueta i ni tan sols l’ha fet jugar cap minut. Ha manejat com mai l’equip, ha donat entrada al lateral grec en substitució del lesionat Lumor, i de les botes de Koutris ha sortit l’assistència del primer gol. Un motivat Cucho Hernández ha fet dues bones rematades i a la fi s’ha estrenat en la lliga. Abans, però, l’entrada de Take Kubo per Febas també ha servit per donar un altre aire a l’equip i més qualitat tècnica. El Mallorca, tot i les seves limitacions, ha estat millor que el rival en la visió general del partit. Després de moltes jornades, ha acabat amb la porteria a zero i ha estat capaç de treure el cap, tot i la mala classificació. 

Els mallorquinistes alenen un poc més tranquils, tenen vint-i-un punts, però encara en falten vint-i-un més per sumar i queda pendent el rendiment fora camp. Divendres tendrà una altra oportunitat en un camp difícil com és el Benito Villamarín.  

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF