Opinió 17/06/2013

Vint-i-un Decrets llei

Nel Martí
1 min

Vint-i-un decrets llei. L'Estatut d'Autonomia diu que aquesta figura legislativa és "excepcional", només aplicable en situacions d'"urgència" justificada. I ha de ser així, perquè a qui correspon legislar no és al Govern de les Illes Balears, sinó al Parlament.

Perdonin que comenci amb aquesta evidència, però els fets -21 fets- evidencien una altra cosa: aquest govern fa i desfà a cop de decret, marginant el Parlament i el conjunt de la societat civil. Sí, també la ciutadania, perquè és el Parlament el dipositari de la sobirania i el que ha de garantir els drets polítics dels ciutadans.

Que ningú no ho dubti. Aquest govern, covard i mentider, actua amb premeditació i ideologia. Núria Riera, consellera d'Administracions Públiques, tenia calculada i ben calculada la "jugada" per evitar la participació dels sindicats i dels partits de l'oposició en una nova modificació de la llei de funció pública (recordaran que la primera modificació eliminava el català com a requisit per als treballadors públics).

Riera ha convocat dues vegades la Mesa General de Treballadors Públics i en cap d'elles no s'ha possibilitat el diàleg i la negociació sobre un text prèviament entregat per ser estudiat i al·legat. I ara el Consell de Govern aprova el decret de mobilitat funcionarial el tercer divendres de juny, fora del període de sessions ordinari del Parlament, per justificar la figura del decret llei i evitar una tramitació ordinària, amb esmenes, ponència, dictamen... Així, idò, sense sindicats i sense oposició. És la ideologia de l'autocràcia.

stats