Opinió 01/02/2018

Turisme: l’evolució d’un concepte

Escaldes-Engordany serà l’amfitriona al març del 10è Congrés mundial de turisme de neu i muntanya. Vint anys de feina continuada des d’aquell 1998

i
Trini Marín
2 min

Aquest març, Escaldes-Engordany serà l’amfitriona del 10è Congrés mundial de turisme de neu i muntanya. Deu edicions que signifiquen vint anys de feina continuada des d’aquell 1998, en què uns 150 participants van tractar sobre el futur del turisme de neu.

Dues dècades després que els set comuns i el Govern d’Andorra, juntament amb l’Organització Mundial del Turisme (UNWTO), posessin en marxa aquesta iniciativa, el congrés bianual ha evolucionat tant en la forma com en el fons. La trobada, que va néixer amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya, ha aconseguit internacionalitzar-se i convertir-se en un punt de trobada i de referència de professionals del sector d’arreu del món.

Ara, el 2018, aquell futur del qual es va parlar ara fa vint anys, a la primera edició de l’esdeveniment, ja és aquí. Des de llavors, han estat molts els canvis que han modificat el nostre món, i el turisme no ha restat impassible a totes aquestes transformacions.

Les noves tecnologies, les noves eines de comunicació, el 2.0, les experiències 360,... han creat un nou paradigma amb noves i molt diverses oportunitats per a reinventar, des del concepte, un sector tan competitiu com el que ens ocupa. Si hi ha un canvi significatiu que caracteritza tota aquesta evolució és l’evolució del concepte. Què era turisme fa uns anys? Què és turisme ara? Els professionals del sector s’han arribat a convertir en creadors d’experiències, de vivències, de moments per a la memòria. Excursionistes, turistes, visitants..., tots arriben a la muntanya amb necessitats diferents però amb el mateix objectiu: viure una experiència única i inoblidable.

Aquest any, seguim dirigint-nos a aquests creadors de vivències d’alçada i ho fem entenent l’hospitalitat en destinacions de muntanya, no tan sols com un conjunt d’allotjaments on dormir i gaudir d’una bona gastronomia, sinó com un concepte integral.

Així, sota el títol ‘Configurant el futur de l’hospitalitat en les destinacions de muntanya’, els set comuns que conformem Andorra, juntament amb el Govern del nostre país i la UNWTO, t’emplacem a assistir a les presentacions i a les taules rodones que tindran lloc els dies 21 i 22 de març al Centre de congressos d’Andorra la Vella per parlar d’un dels nostres valors afegits com a país: el turisme de neu i muntanya. Més informació a mountainlikers.com.

stats