OPINIÓ

Totalment barallats amb el gol

El Mallorca continua la bona ratxa de no encaixar ─només li han fet un gol─, però fer-ne es veu que no entra al cap dels jugadors. El dia en què més vegades han rematat entre els tres pals, inclòs un penal que ha tudat de mala manera Salva Sevilla, els mallorquinistes han tingut una falta de punteria alarmant, fins i tot, desesperant. L’equip està totalment barallat amb el gol. Si hi afegim que Tomeu Nadal, el porter mallorquí de l’Albacete, ha estat el millor del partit, la frustració ha estat total.

La notícia prèvia al partit no ha estat gaire bona: la baixa de Baba al centre del camp sempre és difícil de cobrir, però és que, a més, arriba en un moment en què l’equip haurà de fer front a un calendari exigent, amb tres compromisos setmanals. Les rotacions seran indispensables, circumstància que de vegades té un cost. Fer jugar d’entrada dos futbolistes que no han lluitat mai plegats implica desbaratar els automatismes de qualsevol grup. Sedlar, un central reciclat com a migcampista, i Ruiz de Galarreta, que ha estat titular per primera vegada, mai no han coincidit al centre del camp. Per tant, ha estat una situació inèdita que ha fet que cap dels dos no hagi connectat amb els puntes.

Luis García Plaza continua fent proves, però no hi ha manera que els seus homes marquin gols! No aconsegueixen que la pilota entri; no n’hi ha cap que l’enviï al fons de la porteria. L’Albacete només ha tengut una possibilitat de marcar i segurament haurà estat la més clara de tot el partit, a banda del llançament del penal per part de Salva Sevilla. En una situació que podríem qualificar de grotesca, el Mallorca ha regalat una pilota clara de gol en una acció que en principi havia de crear perill a l’àrea de l’Albacete. La falta favorable als mallorquinistes s’ha convertit en una jugada entre Manu Fuster, totalment tot sol, i el porter Manolo Reina, quan Fuster no ha sabut què havia de fer. Ha estat un més dels despropòsits d’aquest partit, que ha tornat a acabar amb empat a zero i que certifica els greus problemes que té el Mallorca per marcar.

La solució no es presenta fàcil, encara que la situació podria capgirar-se qualsevol dia. Ara per ara, però, amb els elements que té Luis García Plaza, no sembla que això pugui passar aviat. Dilluns el Mallorca viatja a Madrid per enfrontar-se a l’Alcorcón, sempre que la crisi sanitària ho permeti. Esperem que sí.  

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF