08/06/2013

'Toiss'

2 min

L'arribada de Neymar a Barcelona va aixecar molta expectació i les hores que va passar a la nostra ciutat no van decebre: va parlar català, va fer els tocs de rigor i (oh sorpresa!) va dir que havia complert un somni.

Però una de les coses que no ens esperàvem era que vingués acompanyat dels Toiss, que és el nom que els seus amics, la seva colla, es donen a si mateixos. La foto que van penjar al Twitter a l'estil Entourage va córrer com la pólvora per les xarxes i va despertar més d'un comentari. Jo, per exemple, vaig pensar: s'ha acabat fer la clàssica pregunta de què t'emportaries a una illa deserta. A partir d'ara ens hem de preguntar: qui t'emportaries a una presentació com a jugador de futbol a l'altra punta del món?, qui sortiria a la teva foto feta des del teu avió privat?

Ells eren 6, tots nois i d'edats molt semblants. Amics des de la infantesa. Jugaven junts a futbol sala i entre ells hi ha des del seu representant fins a un mig germà. A ells els ha consultat qui havia de triar quan tots els pretendents el volien i només ells tenen plaça assegurada en un cercle d'amistats on el més difícil és saber qui vol ser amic teu i qui només vol poder dir que és el teu amic.

Per tant les persones que esculls fer pujar a l'avió et defineixen, diuen coses de tu. ¿Tries només la família, però deixes la cunyada a terra? ¿T'emportes uns amics però sense les parelles? ¿Convides els companys de feina i mous uns fils perquè el teu cap s'assegui amb els pilots? ¿Decideixes que hi vols anar sol per... meditar?

Neymar és un afortunat, un privilegiat, un cas entre mil milions, però també és un noi de 21 anys que vol compartir el dia més important de la seva vida professional amb els seus col·legues, amb aquells que se l'estimen i que el fan riure. Neymar som tots!! Bé, potser tots, tots, no...

stats