OPINIÓ

Tassa i mitja

Resulta molt útil saber que Biel Company i Mateu Isern són d’aquesta casta de polítics que si com a societat tenim un problema, ells tenen una gran idea: afegir al banyat. És el que varen fer la setmana passada els dos grans ideòlegs del PP balear, dos caps tan privilegiats com per declarar, l’un, Company, que la solució per posar fi a la impossibilitat d’accedir a un habitatge que pateix la immensa majoria de la ciutadania de les Illes és donar totes les facilitats per a la construcció. Construir a voler, vaja. Pocs dies després, hem de pensar que per igualar, almanco igualar, la extraordinària lucidesa del líder popular a les Balears, el candidat a batle de Palma, Mateu Isern, deia que ell sap com posar fi a la saturació de cotxes que hi ha sobretot a les principals vies d’accés a Ciutat. Gran idea la seva: fer més aparcaments al centre. Si no fos perquè fa poques rialles, vendria al cas contar qualsevol dels milers d’acudits que comencen amb “un inglés, un francés y un español…”. Idò això.

Isern i Company deuen haver vist en Donald Trump un model a seguir. Per al president dels Estats Units, la solució per protegir la comunitat educativa dels atacs armats és armar els docents. Recordem que així ho va dir una setmana després del tiroteig en un institut de Florida en què varen morir 17 persones. I ho va dir, a més, a la recepció que va fer als familiars de les víctimes, que s’han de tenir nassos. És a dir, per a Trump, si es vol solucionar el problema de les armes, tothom n’ha de poder dur una o vint-i-una damunt. Tassa i mitja.

Company, Isern, Trump, en tots els casos tenen idees d’aquestes de si no vols brou. El candidat del PP a les autonòmiques no ha pensat, és clar, en un regulació a la baixa del mercat, ni en la contenció del lloguer vacacional, i molt manco en mesures com fer que un tant per cent de totes les obres d’edificació i de reforma sigui habitatge accessible a bona part de les butxaques, que això és cosa de comunistes. Tampoc al candidat popular a la batlia de Palma se li ha passat pel cap fer una política de transport públic per evitar els embossos. I és que el transport públic és aquest lloc on et poden robar el Rolex, i no convé. Val més foradar el centre de Ciutat com un formatge Gruyère, però que els forats tenguin un ample suficient com perquè hi entri un Range Rover o, si fa falta, un Jaguar. Això sí, amb un aire condicionat d’alta gamma, Wi-Fi d’alta velocitat i altaveus d’aquests amb què la música sona a glòria, per, si has de passar una estona en un embós, no patir com pateix la massa.   

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF