Sant Tornem-hi

Desitjo que les xarxes socials i els grups de WhatsApp tornin a la normalitat d’una vegada per totes

Les últimes tres setmanes han tingut, cadascuna d’elles, un festiu pel mig amb la corresponent vigília. Tant se val que no haguem fet vacances pròpiament dites: ja no sabem per on passem, si tot just hem començat la setmana, si estem a punt d’acabar-la o bé si totes dues opcions, per paradoxal que pugui semblar, són certes. I prou que ho són. No sabem quin dia mengem pa (tou), potser perquè tenim la gran sort de poder-ne menjar cada dia.

Tornem a la rutina. Estem tan replens dels àpats nadalencs que ens mantenim ferms en els propòsits de fer més exercici físic i seguir una dieta saludable. Sense embotits, sobretot, després de l’alerta que ens va llançar l’OMS l’any passat. Ho acabarem de rematar aquest cap de setmana, amb una festa d’aniversari o un últim dinar familiar, però dilluns sens falta ens hi posem. Any nou, vida nova, i tot el reguitzell de tòpics que se’ns puguin acudir.

Les festes que deixem enrere són una exageració en tots els sentits. A mi em pesen més totes les coses bones exagerades i per això m’agraden tant aquestes dates: el cúmul de trobades amb la família i els amics, l’enorme quantitat de llumetes que contraresten els dies més foscos de l’any, les felicitacions enviades i rebudes per correu, cable o fibra òptica.

Per contra, desitjo que les xarxes socials i els grups de WhatsApp tornin a la normalitat d’una vegada per totes: passar dels 200 acudits gràfics diaris a la vintena habitual. Riure, hem rigut molt. D’informats, en canvi, n’estem tan poc com la resta de l’any. Com a mínim si ens refiem només de facebooks i twitters. Sou dels que, com jo, us vau empassar que a la ciutat de València havien substituït els Reis Mags per unes Reines Magues? Doncs no, tot mentida. Joan Ribó, l’alcalde, no és el Papus que algú ens ha volgut fer creure.

I aquí va un altre propòsit, que espero que em duri tot el 2016: malfiar-me de la malfiança gratuïta. Vingui d’on vingui, de la dreta o l’esquerra.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF