Opinió 03/06/2013

Rigorositat i credibilitat

Marc Pons
1 min

La lleugeresa en la presa de decisions del govern Bauzá, quan es tracta de política financera, ens ha portat no poques tensions i molts perjudicis als ciutadans. Anunciar el tancament de dos hospitals, amb l'excusa del dèficit, per després mantenir-los oberts o aprovar una pujada d'imposts, emparant-se en l'equilibri pressupostari, per dir després que no vol fer-ho evidencien la poca mesura d'un govern a l'hora de valorar les conseqüències de les seves decisions.

Per açò ens preocupa el posicionament de l'Executiu en la guerra entre comunitats per un nou finançament que ningú no coneix. Sense haver treballat per consolidar el sistema actual, el president se suma eufòric al discurs de la proclama de la novetat financera inconscient que qui està dirigint el procés porta, en la genètica política, la recentralització institucional.

Quina credibilitat té el president reclamant millores en el finançament?, deuen pensar els seus col·legues, quan l'actual model permet augmentar les inversions estatals amb 800 milions i hi ha renunciat

Quina credibilitat pot tenir aquest Govern que ni tan sols no ha proposat les condicions del nou Règim Especial, tan necessari per a la millora del finançament, tot i que l'any que ve ha d'entrar en vigor?

Reclamar un nou sistema de finançament que millori l'actual és relativament fàcil. Aconseguir-ho, molt més difícil. I més, si l'actual et permet recórrer un camí de millores evidents al qual s'ha renunciat.

Que Balears se sumi al debat del finançament és necessari, però que les aportacions fetes siguin tingudes en compte depèn tant de la rigorositat de les propostes com de l'autoritat de qui les proposa. I tant una com l'altra manquen al govern Bauzá.

stats