OPINIÓ
Opinió 10/02/2019

Res de nou fora camp

Tornar a Palma sense haver sumat cap punt, o molt pocs, és una constant per al Reial Mallorca. Aquest diumenge, a Albacete, s'ha tornat a repetir la seqüència que cada quinze dies els aficionats mallorquinistes han de viure. El Carlos Belmonte presentava una excel·lent entrada per veure un dels equips històrics de la categoria i per contemplar com el seu equip comanda la classificació amb solvència. L’Albacete venia de guanyar al camp del Còrdova i era qüestió de fermar els tres punts davant el Mallorca. L’equip de l'exmadridista Luis Miguel Ramis no va decebre: va jugar amb més intensitat i va fer valer el gol inicial de Bela. Durant més d’una hora, els locals varen aconseguir que no passés res de res a cap de les dues àrees. El Mallorca va tenir la pilota, però va ser un domini fictici i totalment estèril. Ja havien passat molts de minuts de la segona part quan Aridai va fer l’únic xut entre els tres pals de tot el partit. L’Albacete no en va fer gaires més, és clar, però els jugadors sabien que els bastava l’1 a 0 que reflectia el marcador. El partit ofensiu del Mallorca no és gaire difícil d’explicar, perquè durant molts de minuts va jugar sense cap davanter pur. Les bones intencions d’un desubicat Leo Suárez i del voluntariós, però poc encertat, Lago Junior no bastaren ni per fer pessigolles a la defensa manxega. Vicente Moreno segurament degué pensar que Fran Gámez, que reapareixia, no estava per jugar 90 minuts, però quan va entrar a la segona part per Xisco Campos, la banda dreta va experimentar un canvi de panorama ofensiu que el binissalemer no li va donar. També entraren dos jugadors més habituats a moure’s a la frontal de l’àrea, però l’aportació d’Àlex López i d'Stojiljkovic tampoc no va ser suficient per ni tan sols empatar. Tampoc la reaparició de Salva Sevilla, tot i que és un jugador imprescindible, no va posar nerviosos els jugadors locals. En definitiva, els aficionats mallorquinistes s’hauran d’anar acostumant a veure el seu equip sumant punts quan juga a Son Moix. Diumenge que ve en tendran una altra oportunitat, amb la visita del Lugo, un equip que va perdre al seu camp davant el Saragossa i que vendrà a Palma a cercar algun punt. Serà al migdia en punt.