OPINIÓ

Rècord: tres victòries consecutives

Encara que sigui a través d’un trist penal (aprovat pel VAR) i que hagi acabat els altres partits guanyant per la mínima, tot fa munt. I encara més, en aquesta complicada Segona Divisió, categoria en què qualsevol equip pot embullar les coses jugant com a local o fora camp. El Mallorca ha aconseguit sumar tres victòries consecutives, i això té molt de mèrit. Segurament li queda molt de marge de millora, però és clar que presenta bones sensacions, sobretot en l’aspecte defensiu i en el rendiment que tenen els nous fitxatges.

Luis García Plaza també sembla que comenci a tenir les coses clares en la confecció d’un onze que sigui solvent. L’equip titular que s’ha enfrontat al Lugo l’hem vist centrat i ha sabut controlar el joc durant bona part del partit. La millor notícia ha estat que en cap moment no hem trobat a faltar ni Valjent ni Baba ni Lago Junior, concentrats amb les seleccions respectives.

Tot i el bon rendiment que hem vist aquest diumenge, l’assignatura pendent continua molt enlaire. L’equip arriba bé a l’àrea, però la falta d’encert és constant. L’entrenador prova, un dia, amb Abdon Prats i un altre, amb Àlex Alegria, però és fer retxes dins l’aigua: no n’hi ha cap que tingui prou claredat per endevinar la porteria. A l’Anxo Carro, hem tornat a veure les mancances que el Mallorca té a l’hora de definir. Per tant, encara és més meritori haver encadenat tres victòries consecutives i només tenir un gol en contra. Per altra banda, també volem destacar les bones maneres que hem detectat a Cufré i Murilo. Sobretot la qualitat de l’argentí, que, en principi, havia vingut per cobrir el lateral esquerre, però que podria esdevenir un extrem o interior amb bon xut des de fora de l’àrea.

La victòria a Lugo davant un equip inferior hauria de significar una bona dosi de moral i de tranquil·litat perquè el Mallorca continuï, com diuen ara, creixent com a equip. De moment, ja està situat a la quarta plaça de la classificació, un lloc que tothom esperava des que començà el campionat, però que convendria que abandonàs per millorar al llarg de la temporada. Diumenge que ve, a l’estadi municipal d’Anduva, seria una bona oportunitat de créixer, ja que a la darrera jornada el Mirandés s’imposà al Sabadell per zero a dos.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF