Quim Torres
23/05/2013

Que no rigui l'esquerra d'Eivissa

2 min

Val més que no vegin en les bregues del PP la solució als seus problemes. Ho deia per Eivissa i per la crisi dels populars a Vila. El desgast dels conservadors hi és evident, però, més enllà de l'enfrontament entre els populars i la seva batlessa i més enllà de la resistència d'aquesta a abandonar el càrrec, de moment no es percep que hi hagi una divisió dins els populars pitiüsos. Bé, una divisió que no sigui la ja tradicional entre els afins a Matutes i la resta. A l'esquerra, els problemes són encara bastant més grossos. Un observador eivissenc comenta que l'esquerra està fora de servei des de 2011: el PSOE espera ordres de Madrid, Eivissa pel Canvi agonitza, IU espera treure rèdit de tot plegat i els nacionalistes "fan cartes al director".

No descobrirem aquí que l'oposició és especialista a intentar estirar totes les notícies que li van a favor. De vegades amb raó, com en el cas de la mort d'Alpha Pam, que el Govern volia tancar amb una nota de premsa. I de vegades sense tanta raó. L'aniversari dels dos anys de les eleccions passades, per exemple, s'allargarà més d'una setmana. L'esquerra començà dilluns a criticar el president Bauzá i preveu continuar parlant-ne fins a la setmana que ve. "Amb dos anys del PP n'hem tornat 40 enrere", afirmà ahir el portaveu de Més, Biel Barceló. "Estam pitjor que fa dos anys", hi insistí la socialista Francina Armengol. Dos anys donen per a molt, però una setmana dient el mateix...

I dos anys després de la seva victòria, el president Bauzá insisteix en la necessitat de millorar el finançament. "El problema" econòmic de Balears "no és el dèficit, és el sistema de finançament", que s'ha de modificar "ràpidament i inexcusablement", va dir ahir el president. S'oblida que el principal problema econòmic de molts ciutadans no és ni el dèficit ni el finançament, sinó la incapacitat d'arribar a final de mes. I convindria que tingués en compte que tanta insistència en la millora del finançament crea unes expectatives que després hauria de complir.

Per cert, que Bauzá pronuncià aquestes paraules durant el transcurs d'un acte que serví per premiar el conseller delegat de Meliá Hotels International, Gabriel Escarrer, com a millor empresari de 2012 pel Gran Empresa Business Club. I Escarrer aprofità per posar el dit a la llaga quan, precisament ara que el Govern tramita una llei per apujar els imposts, s'apuntà a les tesis de l'expresident Aznar i defensà que una davallada de tributs "ajudaria a millorar la competitivitat de les empreses". L'hoteler, però, reconegué que, tal com estan les finances públiques, la seva petició és inviable.

El Círculo, al Parlament

El Círculo Balear de Jorge Campos ha obert un altre front: ha enviat un escrit al Parlament perquè demani al Govern que revisi totes les subvencions que va donar el Pacte a l'Obra Cultural Balear i "l'entramat d'organitzacions afins". La petició d'aquesta organització, en realitat, no té força si no se la fa seva un grup parlamentari. S'haurà de veure si el PP hi juga, encara que fins ara ha obviat les diferents peticions ciutadanes trameses a la cambra, entre les quals els milers d'al·legacions en contra de la Llei de funció pública, aquella que va fer innecessària la llengua pròpia per accedir a l'administració.

stats