Opinió 11/07/2016

Purito

El ciclista sempre ha agraït l'acollida que Andorra li ha fet, perquè s'ha sentit des del primer moment a casa seva. Una Andorra que ell sempre ha reivindicat, la de les persones, la dels paisatges, la de la tranquil·litat

i
Albert Roig
2 min

Amb la veu trencada i els ulls plorosos, Joaquim 'Purito' Rodríguez anunciava ahir que es retirava del ciclisme de competició a final de temporada. Ho feia aprofitant la jornada de descans que el Tour viu a Andorra, i no ho feia d'una forma improvisada, sinó meditada tant en el terreny esportiu -la decisió presa- com la mediàtica -el moment i el lloc d'anunciar-ho.

Purito sempre ha agraït l'acollida que Andorra li ha fet, perquè s'ha sentit des del primer moment a casa seva. Una Andorra que ell sempre ha reivindicat, la de les persones, la dels paisatges, la de la tranquil·litat; una imatge del país que ha traslladat al món i que ha acabat reblant en la roda de premsa d'ahir: Purito, amb el seu anunci fet premeditadament mentre el Tour passa per Andorra, ens tornava a posar en el mapa no només com a exemple de lloc per a la pràctica del seu esport, sinó també la d'una Andorra diferent a la que altres notícies ens situen en boca de tothom, trencant motllo i tòpics informatius.

Quan va decidir instal·lar-se al Principat, Joaquim Rodríguez va trobar el seu lloc, com ell mateix ens ha repetit en diferents moments i entrevistes. Potser per això, la seva relació amb el país ha anat més enllà de la que qualsevol altre esportista d'elit hagi pogut tenir amb Andorra: s'hi ha involucrat molt més, tant en l'aspecte esportiu -l'organització de la Purito n'és un clar exponent, o l'etapa andorrana de la Vuelta 2015- com en l'aspecte social -les xerrades als interns de la presó transmetent els valors de l'esforç, la dedicació i la tenacitat-. Ha estat, és i serà durant molt temps un exemple a seguir.

Gràcies Purito per tot, per ser-hi.

stats