OPINIÓ

Periodisme per a la transformació social

Aquest dimecres a l'ARA Balears lliuram els premis que organitzam cada any -des d'en fa cinc- a grups, persones i projectes que destaquen per la capacitat d'innovació, perseverança i generositat a l'hora d'ajudar a fer un món millor. Els dedicam un reconeixement perquè creiem que són un exemple de cap on hem d'anar com a societat, del canvi que veiem imprescindible perquè les Illes Balears creixin més enllà de l'economia.

Hem passat la crisi econòmica global, però és possible que en vingui una altra (de fet, segur; només és qüestió de temps) i mentrestant no han desaparegut la pobresa ni la precarietat. Per millorar la situació i afrontar una possible nova crisi amb el menor impacte possible, necessitam una societat amb autoestima i que es respecti a si mateixa, productiva, que no visqui tan sols de depredar el seu propi territori, cohesionada, formada, amb esperit crític i que no creixi per sobre de les seves possibilitats. Els guardonats amb els premis ARA Balears responen a algun o a molts d’aquests criteris.

La festa de lliurament dels premis ARA Balears també és una manera de celebrar el nostre aniversari. Aquesta publicació va fer sis anys el 23 de maig i, us avís, encara que per a alguns pugui ser incòmode, continuarà en marxa molts anys més. Nosaltres també treballam per a la transformació social. El periodisme de veritat serveix per ajudar a millorar el món. La nostra feina no és decidir com han de ser les coses, però sí explicar-les: donam informació perquè els ciutadans, els activistes, els empresaris i els polítics pugueu prendre decisions amb coneixement.

Som en un moment clau, tant a les Illes Balears com al món. I en aquest context la informació de qualitat és una de les eines imprescindibles perquè els ciutadans puguin intentar decidir amb criteri el seu futur. El periodisme, malgrat els que intenten desacreditar-lo, posa aquest coneixement a l’abast de tothom. Si no existís, tan sols hi tindrien accés una casta de privilegiats. A l’ARA Balears treballam i continuarem treballant perquè la informació de qualitat estigui a l’abast de tothom.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF