Patapou, Comella, Tresoles...

El precedent del Patapou pesa molt i, encara que s'hi esforcin els representants governamentals, si la població es mobilitza i té poder de convocatòria, perdran segur l'opinió pública

Reconeguem-ho, i em sembla que algú ja ho va dir en el seu dia, el Patapou va establir un precedent que marcaria qualsevol proposta futura d'ubicació de l'heliport, fos quina fos, tant de lloc com de parròquia. Ja es va veure amb la ubicació de la Comella que, tot sigui dit de pas, es van salvar per la proximitat de les eleccions comunals i la pressió dels veïns va obligar els candidats a posicionar-se en contra, fins i tot aquells candidats que havien proposat al Govern la Comella com una de les millors opcions. Ara li toca Encamp, al terreny de les Tresoles... o a Escaldes, segons com es miri, perquè l'afectació, segons han contrastat els veïns afectats, serà més sobre la parròquia termal que no pas sobre l'encampadana, a part de la gran inversió que s'haurà de fer per adequar els terrenys.

Jo no en tinc ni idea de si el darrer lloc proposat és l'idoni o no, ni de si la plataforma de ciutadans contraris tenen la raó, però sí que tinc clar que després del que va passar amb la proposta al Patapou o a la Comella, una vegada més el Govern es troba davant la contestació ciutadana en un tema que havien convertit en qüestió d'estat i imprescindible per al progrés econòmic d'Andorra. I és que el precedent del Patapou pesa molt i, encara que s'hi esforcin els representants governamentals, si la població es mobilitza i té poder de convocatòria, perdran segur l'opinió pública.

Certament que només hi ha una diferència entre l'afer Patapou, el de la Comella i el d'ara, i és que Toni Martí ja no necessita els vots d'aquests veïns perquè no es pot tornar a presentar.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF