27/06/2013

'El País' segueix amb els massatges a Rajoy

1 min

Si -per error, sabotatge o embriaguesa extrema- algun dels diaris de la dreta escrivís dins d'una mateixa frase "Rubalcaba" i "èxit" sentiríem un tro colossal i veuríem des dels terrats un núvol amb forma de bolet sobre la redacció del mitjà, 600 quilòmetres enllà. Però aquest no és un efecte recíproc. Ahir El País tornava a sorprendre amb un editorial favorable a Rajoy. "El govern de Mariano Rajoy s'apunta, en tot cas, un èxit. [...] Comptar amb l'oposició i escoltar les demandes ciutadanes és una bona estratègia". ¿Atac sobtat de fair play ? No necessàriament. A Prisa li interessa apuntalar Rajoy, perquè sap que l'alternativa -Aguirre, Aznar- li seria molt més hostil. I, un cop ja volatilitzat Público com a diari en paper, ja no té premsa impresa que li faci la competència al flanc esquerre per on pugui acusar una fuga de lectors.

Duran Unchained

"DESATADO". Així, en majúscules, sobre una foto de Duran. La Gaceta obria portada amb les declaracions del líder d'Unió ("José Antonio", li diuen) segons les quals ERC no té "ni puta idea" de governar. Duran ja es va disculpar dimarts, però el diari no recull la reculada en cap subtítol. Al contrari: apropen l'aigua al seu molí: "[...] Confirma amb aquestes acusacions les informacions de La Gaceta sobre les seves discrepàncies amb Mas". Sort de La Gaceta : ningú no havia notat que Duran i Mas no s'entenien.

Al racó de pensar

EUGENI GAY

EXVICEPRESIDENT DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL, A 'EL MATÍ DE CATALUNYA RÀDIO'

"Els referèndums sempre m'han semblat una mica perillosos en democràcia. Si no són constitutius no són la manera de manifestar-se"

stats