Opinió 09/06/2013

Menorca, mon amour

2 min
Del casori entre la filla d'Artur Mas i l'advocat Rubèn Torrico només puc avançar que no degustaran ni meduses ni insectes del xef de la FAO.

CADA ANY MOREN DE FAMal planeta 40 milions de persones, quasi l'equivalent a l'Espanya peninsular. Aquestes i moltes altres xifres de la vergonya les desgrana en el seu llibre L'hora dels voltors, la crisi explicada a una ciutadania estafada Josep Manuel Busqueta, un forner llicenciat en Econòmiques que va dissertar a Palma convidat pel Fòrum Ciutadà de Mallorca. Dóna per mort el sistema capitalista perquè és impossible, diu, pagar el forat de l'economia especulativa, un estómac amoral i insaciable que s'ha menjat l'economia productiva fins al punt d'aflorar brots de desnutrició en l'anomenat primer món. El capitalisme ha renascut de les seves cendres en anteriors depressions, però està convençut que d'aquesta no surt. "La formiga ha d'alimentar l'hipopòtam", explica per retratar el rescat ciutadà als magnats. Fins on? "Acabarem per morir amb els comptes sanejats", prediu de la periodista Anne Sinclair. Hi ha qui es resisteix a la tesi del forner economista, com Dolores de Cospedal, que presumeix que els votants del PP deixen de menjar abans de deixar impagada la hipoteca. Vaja, que els desnonats són uns capritxosos que pretenen el pa nostre de cada dia. Millor a la tomba, però amb la casa pagada. I el casament dels fills, que només els sacrificats es permeten casoris il · luminats per la Gürtel.

ELS FOCUS DEL PROPER CASORI d'estat convergeixen als Fornells, on el president Artur Mas casa la seva primogènita, Patrícia, el proper 29 de juny amb l'advocat Rubèn Torrico, amb qui conviu des de fa any i mig. Allà porta apostada la caverna mediàtica des que va transcendir l'enllaç. Podria ser que el nuvi fes el comiat de solter amb una corrida de toros, denuncien amb la contundència d'un subjuntiu. "No en vull parlar", es despatxa l'esmentat, manant la pregunta als corralets. Mal senyal. No està el poble per toreos com el de les noces viscudes a El Escorial. Per ara, els Mas han marcat distàncies, triant per a tan senyalat dia el poble on estiuegen des de fa 30 anys, el mateix que va honorar el president encarregant-li el pregó de festes. No ha fet tanta gràcia a alguns que, en lloc d'encomanar l'ofici de l'església de Sant Antoni Abat al rector del Mercadal, Joan Tutzó, hagin preferit un capellà proper a la família. Una llicència comuna, d'altra banda, en aquest tipus de cerimònies. El convit que ens ocupa tindrà uns 250 convidats. Però de frac o barretina? N'hi ha que no descansen. Del menú només puc avançar que no degustaran ni meduses ni insectes del xef de la FAO. Serà pel sobiranisme alimentari?

stats