ERROR 403

Manca seguretat a l’aeroport de Palma?

si algú es bota un control de seguretat en una zona només per a treballadors d’un aeroport i no el troben fins gairebé mitja hora després, l’aeroport té un problema de seguretat. I gros. En mitja hora poden passar moltes coses i un intrús amb capacitat i ganes de fer mal tindria prou oportunitats per fer-ne. El cas de Paula Rotger, la treballadora que va denunciar que havia estat víctima d’un cas de discriminació lingüística per part de la Guàrdia Civil, que al seu torn l’ha denunciada per haver-se saltat un control, indica que alguna cosa falla. O les coses no varen passar tal com les expliquen els guàrdies, o cal revisar de manera urgent la seguretat de Son Sant Joan. I això seria alarmant, perquè per ara cap autoritat no ha reconegut el problema.

Si fos veritat que Paula Rotger, tal com asseguren els guàrdies, es va botar el control de seguretat després que el detector de metalls xiulàs dues vegades i evitant que l’escorcollassin, cal fer una investigació interna. És més: ella no va intentar amagar-se de ningú, va anar a una reunió. Què hauria passat si algú s’hagués botat el control de veritat i hagués intentat de veres que no l’atrapassin?Si a una treballadora que es passeja tranquil·lament i a pas normal i que entra en una sala amb més companys, i que en surt per fer un descans, triguen prop de mitja hora a trobar-la, què passaria amb algú que intentàs esquivar vigilants i policies?Quant de temps trigarien a localitzar-lo?

Continuam al nivell quatre sobre cinc del nivell d’alerta antiterrorista que marca el Ministeri de l’Interior. Aquest nivell preveu, en teoria, mesures especials de protecció per a infraestructures crítiques com ara els aeroports. Si els guàrdies no menteixen, la situació és especialment greu.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF