OPINIÓ
Opinió 23/01/2021

El Mallorca desactiva el Rayo

PeriodistaMai no sabrem si el Rayo Vallecano estava més pendent del partit de Copa contra el Barça, que ha de disputar dimecres, que del que li ha caigut a sobre en vint minuts. És molt difícil, però de vegades passa. El Mallorca ha sortit escopetejat a Vallecas i, quan encara molts de jugadors no havien ni tocat la pilota, ja guanyava de zero a tres. Sense cap dubte, ha estat la millor primera part -i partit en general- dels mallorquinistes, atès el rival que tenien davant, que només havia perdut cinc punts (un empat i una derrota) al seu camp.

L'exercici de concentració i d'efectivitat davant la porteria ha estat la clau per tornar a Palma amb els tres punts, i ara el Mallorca s'escapa de vuit del Rayo i té el recompte de gols a favor. És ben segur que Luis García Plaza havia pres bona nota del que varen fer els madrilenys a Miranda dimarts. El grup d'Andoni Iraola es va endur els tres punts d'Anduva (0-2) en un partit relativament còmode, enllestit a la primera part gràcies a gols de dos exmallorquinistes: Óscar Trejo i Mario Suárez. A Vallecas, però, cap dels dos no han brillat de manera exponencial, gràcies al marcatge que els han fet els centrecampistes mallorquinistes, Salva Sevilla i Ruiz de Galarreta, que han firmat un partit molt bo, ajudats per tota la línia defensiva. Si sempre parlam de mentalitat, del fet que tot a la vida és qüestió de sensacions, aquest dissabte el Mallorca ha demostrat que tenia el rival ben estudiat. Ha estat una desactivació en tota regla, començant amb la pressió ben forta que han fet Amath i Abdon Prats, i acabant amb una prestació defensiva espectacular.

El nou patrocinador del Mallorca deu estar ben content. Estrenar-se a la camiseta de l'equip el dia en què comença la segona volta i fer-ho com a vencedor no està gens malament. Ha estat, a més, una victòria de prestigi davant un equip que duia una ratxa magnífica, però que no ha superat el cop anímic d'encaixar tres gols en només vint minuts. Excel·lent ha estat la posada en escena del grup de Luis García Plaza, tot i els equilibris que han hagut de fer al lateral dret, amb l'entrada de Fran Gámez en substitució del lesionat Sastre i la lesió posterior del valencià, als deu minuts de joc, que ha estat suplit per Franco Russo. L'argentí, com la resta de centrals, ha tingut una actuació impecable. El Mallorca avui no ha fet les concessions que li veiérem a Oviedo i només li podem retreure una petita errada en el marcatge a Advíncula, que ha fet un bon gol.

Els de Luis García Plaza continuen essent l'únic equip de la categoria que no ha perdut cap partit a fora i això imprimeix caràcter. És un avís per als rivals i demostra personalitat.