14/06/2013

L'examen era molt difícil

2 min

No són certes les paraules de Iolanda Guevera, presidenta de la Federació d'Entitats de l'Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya (FEEMCAT), a propòsit de la prova de matemàtiques de la selectivitat d'enguany. No és cert que el nivell de dificultat de la prova de matemàtiques d'aquest any fos "similar" al d'altres anys. De cap manera. En primer lloc, perquè la de l'any passat i la de l'anterior van ser fàcils (i potser algú devia pensar que ara tocava que no ho fos tant). Però s'han passat. Aquest examen és el més difícil des que s'ha implantat el nou sistema. I el més difícil que recorda el professor de matemàtiques que jeu amb mi des que és professor, ara fa quinze anys.

En aquest examen hi havia una pregunta amb un error (si no era un error, no haurien entrat a mig examen a corregir-lo), i això ja indica que els que el van redactar no s'hi van fixar prou. Al de matemàtiques de ciències socials, per cert, hi havia una falta d'ortografia. Un plural amb a , tot i que, com es podia llegir al final del full, el text havia estat revisat per l'Institut d'Estudis Catalans. La pregunta amb l'error era justament la primera; per tant, va perjudicar molt més que si hagués estat l'última. En algunes sales, algú va entrar per advertir de l'error, i el tribunal va deixar més temps als alumnes. En d'altres, algú va entrar per advertir de l'error, però el tribunal no va deixar més temps als alumnes.

Ens repeteixen que l'escola no només ha d'impartir coneixements, que també ha d'educar en valors i que ha de formar, etcètera. Doncs que es noti. Si en un examen hi ha un error o una falta algú ha de demanar disculpes als alumnes, perquè resulta que no practica l'excel·lència que se'ls demana. Per desgràcia, aquest error (i el conseqüent debat que se'n desprendrà sobre que es podia, oi tant, resoldre igualment la pregunta) taparà la veritable qüestió. Aquest any, l'examen era molt difícil.

stats