Sense GPS

Tant de temps batallant per la seva obertura i es van oblidar de posar-hi en el pressupost 100.000 euros per instal·lar-hi un dispositiu GPS?

Sembla que es vulgui donar la raó a aquells que sempre critiquen qualsevol cosa que es faci, per bona que sigui, però és que a vegades l'evidència dels fets no et deixa una altra sortida. Aquesta setmana hem pogut llegir al Diari d'Andorra la notícia de com perillen els vols d'hivern a l'aeroport d'Andorra-la Seu si no es disposa d'un dispositiu GPS per volar en situacions meteorològiques adverses. El cost d'aquest sistema de navegació s'estima en uns 100.000 euros i, un cop instal·lat, n'han de donar el vistiplau definitiu les autoritats aeronàutiques espanyoles.

L'agència Viatges Regina ja ha alertat que no programarà vols fins que l'aeroport no disposi d'aquesta tecnologia, cosa que vol dir que els operadors turístics no poden comptar de moment, i fins a nou avís, amb la infraestructura per programar els viatges durant la temporada d'esquí, i aquests es programen amb almenys dos mesos d’antelació. És a dir, que com badin gaire més, no hi haurà turistes aquest hivern que aterrin a la Seu per venir a esquiar a Andorra i la resta de les comarques veïnes.

No hi entenc ni un borrall de pràctiques aeronàutiques, però tant de temps batallant per la seva obertura i es van oblidar de posar-hi en el pressupost 100.000 euros per instal·lar-hi un dispositiu GPS? O potser van obviar que vivim en una zona de muntanya i de meteorologia canviant?

Sembla que no s'hagin cregut des del principi la importància i rellevància que té per al territori una de les infraestructures més esperades d'anys i panys, i ara un simple GPS pot engegar en orris el primer hivern de la seva vida aeroportuària. Deixaran que després del fracàs d'Alguaire, vingui el fracàs de l'aeroport d'Andorra-la Seu?

EDICIÓ PAPER 30/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF