Foc purificador

Si no som capaços de superar com a col·lectiu els reptes que tenim al davant, més valdrà que retem culte als nostres avantpassats i ens encomanem al foc purificador

No hi ha festa sense foc i al juny aquest va associat a la renovació i la purificació. Som a les portes de l'estiu i, com a país de muntanya que som amb arrels ben profundes d'una economia rural, això significa l'entrada a una època de l'any d'abundància i esplendor.

Mes de juny, mes de falles, de rodar el foc, d'una combinació de fogueres i bruixes, d'allunyar els mals esperits i possibles tempestes tan habituals en aquesta època de l'any i que malmeten les collites.

Enguany sembla que necessitarem més que mai la flama guaridora i lliurar-nos de ple a l'espectacle de contemplar desenes de falles rodant mentre voleien cremant pels carrers del Centre Històric d'Andorra la Vella. Si no som capaços de superar crisis com la de BPA, reformes sanitàries que s'arrosseguen de fa cinc anys, notícies i/o rumors vinculats a la successió del copríncep episcopal que qüestionen fins i tot la continuïtat del nostre etern equilibri que ens ha servit per arribar on som, si no som capaços de superar com a col·lectiu aquests entrebancs i tants d'altres que estan damunt la taula, potser valdrà més que fem com els nostres avantpassats, retem culte als costums ancestrals i ens encomanem al foc purificador.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF