CORRENTIA

Extraterrestres en el Procés

A la resposta que dóna l’estat al Procés, hi deu haver una bona part d’improvisació, i d’aquí tantes mesures esburbades que posen signes d’interrogació a l’estat de dret. Un mal fat emboira moltes de les decisions del ‘gobierno’, ja que tot quant fa darrerament sembla pensat per a augmentar el nombre de partidaris del referèndum –i del sí. S’haurà d’anar veient.

A la lògica de l’estat hi ha un element de persistència obstinada que condiciona totes les estratègies. Breument: els qui creen argumentari contra el Procés s’han instal·lat en un apriorisme que restarà més enllà de l’1-O: més de la meitat dels catalans són curts de gambals. La presentació d’aquest menú es fa de la següent manera: hi ha dues classes de catalans: a) els raonables, que cada dia es banyen en seny i surten al carrer amb el desig que hi governi l’ordre a qualsevol preu; i b) els altres, que no vol dir que siguin maleïts ni males persones, però sí prims de cap, com diuen a Menorca, i, per tant, fluixos de criteri propi i d’autonomia intel·lectual.

Damunt dels catalans b) els polítics que duen endavant el Procés han deixat caure una pluja de mentides i de falses esperances; els han enfrontat als raonables a) i els han organitzat en formació perquè defensin una mena de suïcidi col·lectiu. Per raons tàctiques, aquests catalans b) són presentats com gent sense maldat intrínseca, però afectats d’una ingenuïtat que els fa indefensos davant de les envestides del Mal. Beneitets, per no allargar-ho més.

Aquesta premissa de l’estat –del govern del PP, fàcilment contagiada al PSOE, corregida i augmentada per Ciutadans i engolida pel PSC– perfuma tot el maldestre argumentari contra el Procés. Però és que el tenen tan interioritzat, que ha emergit en forma realment meravellosa. Se n’ha encarregat el fiscal general, el senyor Maza, en dir que els catalans b) han estat abduïts, la qual cosa, diccionari en mà, implicaria la presència d’extraterrestres a l’equip pro referèndum.

Bé, aquest supòsit no ha causat gran commoció, perquè tota la resta era prou dramàtica i entretinguda. Però quan s’hagin calmat les aigües, segurament emergirà, com a destacat objecte de les restes del naufragi, aquest compromís dels governants catalans amb els extraterrestres.

Que ho estudiï la NASA.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF