Contra el feixisme

A base de voler reprimir catalans acabaran sota el jou del neofalangisme, de l'extremadreta més embogida

Blanquejar i normalitzar opcions polítiques que basen el seu ideari en la xenofòbia, l'homofòbia, l'antifeminisme, el nacionalcatolicisme, i en general contra els drets humans, que es fa garant de la repressió contra tot el qui no pensa com ell, acaba passant factura i es converteix en un problema de considerables proporcions.

Els han blanquejat políticament quan han acceptat els seus vots per fer governs a Andalusia i Madrid; els han normalitzat quan els han entrevistat en programes de gran audiència com si fossin una opció política homologable que respon a principis democràtics i de llibertats; els han tornat a blanquejar en plena campanya electoral incapaços de parar-lis els peus en els debats. I mentre els deixaven fer perquè contra Catalunya tot s'hi valia, els han donat porcions de terreny que han anat ocupant al crit de l'" A por ellos".

És una situació greu, molt greu, i la societat espanyola en pagarà les conseqüències. A base de voler reprimir catalans acabaran sota el jou del neofalangisme, de l'extremadreta desbocada que demostra amb el seu auge el fracàs de la transició espanyola i que comença a tenir els primers damnificats: davant la còpia, millor quedar-se amb l'original. Perilla la llibertat i perillen els avenços socials i igualitaris a l'Espanya d'aquest principis de segle i a l'Europa en el seu conjunt.

Contra el feixisme només s'hi pot estar de front, per aturar-li els peus, per no deixar-lo avançar i no donar-li ni una sola concessió.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF