Connectats per aire

Després de tants anys desitjant-ho, no abaratim ara el somni i donem-li la importància i rellevància que té haver-lo assolit: l'aeroport Andorra-la Seu és una eina excel·lent per al territori.

Aquest cap de setmana s'ha fet realitat un dels esdeveniments que més vegades es deuen haver somiat des del Pirineu i Andorra. Potser exagero, però ningú em negarà que es tracta d'una de les infraestructures més esperades de fa anys i panys i que molt probablement ha estat un dels temes informatius que més rius de tinta ha deixat impresos: el primer vol comercial amb passatgers a bord aterrant a l'aeroport Andorra-la Seu.

És evident que es tracta d'una excel·lent notícia: ara ja tenim l'eina per fer “caure” turistes del cel i fer-los arribar al cor del Pirineu per conèixer la nostra terra. Una eina que hem desitjant tant que més d'una vegada s'ha escrit que havia de ser la solució als nostres mals per atraure una tipologia de turista que fins ara poc venia per les nostres contrades. O si més no, facilitar al que ja ve de lluny un nou mitjà pel qual arribar-hi.

Però no ens enganyem. El manà no ens caurà sol del cel, sinó que l'haurem de coure a foc lent amb dos grans ingrediants: una bona connexió i amb horaris regulars de transport públic amb els principals nuclis de població, és a dir, amb la Seu i amb Andorra, principalment, i una bona informació i promoció tant des del sector públic com del privat.

Després de tants anys desitjant-ho, no abaratim ara el somni i donem-li la importància i rellevància que té haver-lo assolit: una eina que ens dóna una vegada més la possibilitat de qualificar el nostre turisme. I això no només depèn del sector privat.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF