25/06/2013

Concert per la llibertat (federalista)

2 min

Pere Navarro ha parlat. Li sembla "una falta de respecte" que els partits "que caminen cap a la independència" com CiU i ERC "privatitzin" la Diada de Catalunya amb una cadena humana. I sí. No és cert que els organitzadors de la cadena humana a favor de la sobirania siguin aquests dos partits, ni cap altre, però la veritat és molt pertorbadora. La veritat és que els organitzadors de tot plegat són els de l'Assemblea Nacional Catalana; per tant, la societat civil. Això sí, li aplaudeixo l'ús maliciós de la paraula privatitzar . Seguint aquesta lògica, els escriptors privatitzem el Sant Jordi.

En Navarro ha dit també que la Diada "ha de ser una jornada per celebrar la unió dels catalans i no per generar divisió", que és el que estan fent, diu, CiU i ERC. En canvi, no ha dit que el PP en generi, perquè el que fa el PP, com el que fa el PSC (el PSC de Pere Navarro), és el que toca. L'actitud és la mateixa que la d'alguns heterosexuals, que consideren que els homosexuals tenen dret a existir, sí, però no toleren que "s'exhibeixin" a la platja, davant de les seves famílies. Jo li diria que l'Onze de Setembre, com el Dia de la Independència dels Estats Units, és una jornada de reivindicació nacional. Però que si té ganes de celebrar la "unió dels catalans", hi ha moltes festes per fer-ho, com per exemple, la Castanyada.

El líder també està molest amb el Concert per la Llibertat del dia 29. Per ell, "la llibertat és una cosa diferent de la que proposa una part, evidentment una part important, dels ciutadans". Però "la llibertat d'uns pot ser que no sigui compartida pels altres". Home, esclar. Aquesta és l'essència de la llibertat. I tot i així, ningú no li impedeix a ell de sortir a celebrar el que vulgui. Per sort, té la llibertat de muntar un concert per la llibertat federalista. Segur que si ho demana, li lloguen la sala petita de Luz de Gas.

stats