Càstig excessiu a La Romareda

Simptomàtica va ser l'encaixada de mans de l'entrenador i l'exjugador, entre Vázquez i Carreras. El gallec va tenir el català a les seves ordres l'any 2000.

Lluís Carreras va ser un bon jugador, va tenir un rendiment excel·lent en un Mallorca que en aquella època competia a la Copa de la UEFA. Ahir, després de molts d'anys, es retrobaren dirigint els respectius equips i amb un resultat que cap dels dos no esperaven.

També hi havia més excompanys a La Romareda, però aquests estaven asseguts a la llotja: Ivan Campo i Marcelino Elena, dos bons centrals que compartiren molts d'horabaixes com a mallorquinistes. Precisament dos centrals que ara no té el Mallorca, després que ahir fes un partit molt seriós davant el Saragossa i que no hauria d'haver perdut. Els dos centrals absents són Yuste i Aveldaño. No els té Fernando Vázquez, ni els tindrà per als pròxims partits. El murcià està lesionat i expulsat, i l'argentí es va autoexpulsar en una acció que va significar el gol de la victòria per als aragonesos. A més a més, l'entrenador del Mallorca haurà de solucionar una greu mancança a la defensa per culpa de la lesió de Biel Company.

Tot això no és més que un cúmul d'adversitats en un partit accidentat, irregular. El marcador final, però, és el que és i no reflecteix el que passa entre jugadors i àrbitre, no sap traduir les errades defensives ni les expulsions. En tot cas, sempre podem fer una lectura positiva de l'actuació dels mallorquinistes. Per una vegada, hem de reconèixer les ganes i l'actitud (d'altres vegades, molt qüestionada) que mostraren en tot moment i fins al darrer instant, quan hauria pogut arribar el merescut empat. Podríem considerar que la derrota a Saragossa és un fet normal, però no en les circumstàncies en què es va produir. El Mallorca va oferir una bona imatge, però no li va bastar. Diumenge que ve, davant Osasuna i amb una línia defensiva construïda per urgència, haurà de filar més prim, si vol tancar la permanència com més aviat millor.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF