EMPRENEM

PÍNDOLA LEGAL

Calatrava no ens fa callar vs ens la clava

El Tribunal Suprem ha rebutjat que el web calatravanonoscalla.com vulneri l’honor de l’arquitecte. Ha desestimat el recurs de Santiago Calatrava contra la sentència que va confirmar que l’únic que atempta contra l’honor era el seu títol inicial, “calatravatelaclava.com”, però no el contingut. Apunta que en el nou nom, calatravanonoscalla.com, “no es donen les raons que van motivar el pronunciament condemnatori consentit pel partit polític demandat, ja que ”no ens fa callar“ és una expressió clarament diferent de ”te la clava“, i fa referència a l’oposició del partit demandat a cessar en les crítiques a l’actuació del demandant que contenien a la pàgina web objecte de la demanda“.
Consideracions: Calatrava és un personatge públic i les dades econòmiques de contractes i honoraris de què informava la web no eren falses, qüestió important.

Conclusió: encara que de vegades sigui més excitant crear campanyes amb noms provocadors, caldrà ‘tallar-se’ una miqueta, just el que calgui, i donar importància a la veracitat del contingut per realment posar llum i crítica a contractacions “sorprenents”.

No vull donar idees, però si algú es planteja fer alguna cosa amb el cas Nóos, que tingui en compte aquesta sentència...

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF