Misc 11/10/2014

La Xina condemna a mort dos membres d'una secta per matar una dona "maligna"

El règim comunista combat els grups religiosos amb mà de ferro

Reuters
1 min
Els acusats membres de Quannengshen escolten la sentència. REUTERS

PequínUn tribunal de la Xina ha condemnat a mort dos membres d'una secta religiosa prohibida, acusats d'assassinar en un McDonald's una dona que es va negar a afegir-se al grup. Els dos condemnats són un pare i una filla.

La víctima tenia 37 anys i va ser atacada el mes de maig a la província oriental de Shandong per membres de Quannengshen, l'Església de Déu Totpoderós, que havia predicat amb l'arribada d'un apocalipsi mundial el 2012.

El cas va provocar una protesta nacional després que es va revelar que la dona havia estat colpejada fins a la mort per negar-se a donar el seu número de telèfon als membres del grup.

El Tribunal Popular Intermedi de Yantai ha condemnat avui, dissabte, Zhang Fan i el seu pare, Zhang Lidong, a la pena de mort, mentre que tres membres més de la secta han estat condemnats a penes que van dels 17 anys a la cadena perpètua. Els sectaris consideraven la víctima un "esperit maligne".

El grup Quannengshen, que es va originar a la província central de Henan, creu que Jesús va ressuscitar com a Yang Xiangbin, esposa del fundador de la secta, Zhao Weishan. La parella va fugir als Estats Units el setembre del 2000.

El 2012, la Xina va llançar una ofensiva contra el grup, que va demanar una "batalla decisiva" per matar el partit comunista Red Dragon, i va predicar que el món s'acabaria aquest any.

El règim de Pequín està obsessionat amb l'estabilitat social i ha endurit les seves mesures contra les sectes, que s'han multiplicat en els últims anys, reprimint les manifestacions i executant alguns dels seus líders.

stats