Barça

Xavi sol·licita el perdó per a Dembélé

El tècnic imposa el seu criteri i convoca el francès per al partit: “Si juga, demano que l’afició l’animi”

3 min
Ousmane Dembélé, en segon pla, amb Xavi Hernández en un entrenament del Barça.

BarcelonaPunt final al debat sobre què s’havia de fer amb Ousmane Dembélé després que el francès s’hagués negat a renovar i hagués rebutjat ofertes per sortir del Barça aquest mercat d’hivern. Malgrat que la posició del club, verbalitzada pel mateix president Joan Laporta i pel director de futbol Mateu Alemany, era relegar el futbolista díscol a la grada, Xavi Hernández ha aconseguit imposar el seu criteri i l’ha convocat per jugar aquest diumenge contra l’Atlètic de Madrid (16.15 h, Movistar LaLiga).

“Les circumstàncies eren d’una manera gairebé fa un mes. Ara són unes altres. M’he reunit amb el president, amb la junta i amb la secretaria tècnica i, si l’Ousmane té contracte i forma part de la plantilla, l’hem d’aprofitar. El contrari seria disparar-se un tret al peu. És un més de l’equip en aquests moments. La seva actitud ha sigut bona tant als entrenaments com a fora. És una decisió de club i l’utilitzaré quan ho consideri convenient”, va argumentar el tècnic, malgrat que ell ha sigut el principal instigador per poder continuar comptant amb un futbolista del qual se sospita que ja té un acord lligat amb un altre club per quan s’acabi la temporada i se’n vagi del Barça sense deixar ni un sol euro a les arques.

“Insisteixo, anem tots a l’una. És una decisió que hem pres entre tots, no només jo sol. Fa un mes vam decidir que se li havia de buscar una sortida, però no ho hem aconseguit i ara les circumstàncies són unes altres. Entenc que l’afició pugui estar enfadada, però hem de fer pinya i pensar en l’equip. Demano que animin tots els jugadors i, si juga, també l’Ousmane”, va voler remarcar. Malgrat que el club ha concedit a Xavi la decisió final, el parer del president Laporta era apartar el jugador. De fet, el màxim dirigent blaugrana va qualificar recentment la situació amb Dembélé de “decepció”. Abans de l’entrenament d’ahir, alguns aficionats van increpar el futbolista quan va arribar a la ciutat esportiva. Entre altres insults, li van dir “mercenari”, segons van recollir les càmeres de Cuatro.

Adama, més preparat que Auba

Veient com han anat els esdeveniments amb Dembélé últimament i per les paraules d’ahir de Xavi, malgrat que el tècnic hagi demanat el perdó per al francès sembla poc probable que, ja d’entrada, el Mosquit tingui un rol protagonista. Això obre les portes de la titularitat a un dels últims fitxatges del Barça, que ja coneix bé la casa: Adama Traoré.

Des de Sant Joan Despí admeten a l’ARA que l’ex del Wolwerhampton està “preparat per al que faci falta”, mentre que l’entrada d’Aubamenyang a l’equip serà “de forma progressiva”. En els últims dos mesos, Auba només ha disputat sencers els 90 minuts una vegada –un amistós amb Gabon el 4 de gener–, perquè va ser apartat de la disciplina de joc de l’Arsenal arran d’una disputa amb l’entrenador Mikel Arteta. “Tots dos estan molt il·lusionats de ser aquí. És cert que l’Adama està millor físicament, perquè l’Auba ha jugat menys últimament i també ha passat el coronavirus fa poc”. Tots dos estan convocats en una llista en què hi ha fins a vuit davanters.

“Estic content i agraït al club per com ens hem pogut reforçar aquest mercat d’hivern, malgrat totes les dificultats econòmiques. Ja veurem com s’adapten els nous fitxatges. Contra l’Atlètic de Madrid tenim una prova de foc”, va voler destacar també Xavi, glossant la feina de Mateu Alemany. També va lamentar haver hagut de deixar Alves fora de l’Europa League.

“El Barça continua sent un reclam”

Més enllà del pla esportiu, Xavi va agrair als nous fitxatges les facilitats salarials a curt termini per poder aterrar a Barcelona. “Malgrat les circumstàncies actuals del club, el Barça continua sent un reclam. Molts jugadors continuen volent venir-hi”, va defensar. L’arribada de nous atacants pot fer que futbolistes com Abde i Jutglà tornin més sovint al filial. De moment, estan convocats per al partit d’alt voltatge d’avui. 

stats