Barça

El Barça enceta el 2022 amb "una bogeria"

Xavi Hernández, molest amb la normativa de la Lliga, que obliga a competir l'equip blaugrana tot i tenir 16 baixes

3 min
Xavi Hernández, durant la roda de premsa

BarcelonaEl Barça s’estrenarà en el 2022 amb un onze irreconeixible. El covid ha colpejat durament la plantilla culer després de l’aturada nadalenca i, en conseqüència, Xavi Hernández tindrà molts problemes per fer un equip de garanties aquest diumenge (21 h, Movistar LaLiga) a Mallorca, seu d’un compromís que, segons el seu punt de vista, s’hauria d’haver ajornat. “Era un moment adequat per suspendre el partit. Jugar-lo és una manca de sentit comú i adultera tota la competició. El Mallorca també s’ha queixat que té molts casos. Nosaltres som molt pocs i haurem de tirar del filial. Jugarem i no ens queixarem, però que no es posposi el partit em sembla una bogeria”, va dir, contundent, el tècnic egarenc, que entre sancionats, confinats i sancionats té un total de 16 baixes.

En defensa, Xavi no disposa de cap lateral sa i s’haurà d’espavilar amb sis centrals amb fitxa professional, entre ells Samuel Umtiti i Clément Lenglet, que van donar negatiu en l’últim test, van fer l’entrenament de Cap d'Any i poden viatjar a Mallorca. Al mig del camp, les sancions de Busquets i Gavi ja condicionaven la confecció de l’onze abans que l’òmicron fes estralls després de festes, així que tot apunta que De Jong, Nico i Riqui Puig formaran el trio a la medul·lar a Son Moix. Pedri, que ja s’entrena amb normalitat, encara no té el vistiplau mèdic per tornar a competir. Sens dubte, la línia més afectada per l’allau de baixes és la davantera, que compta amb només un representant del primer equip, Luuk de Jong, a qui el club vol col·locar aquest mercat d’hivern per alliberar massa salarial. El punta neerlandès estarà acompanyat en atac per futbolistes amb fitxa del Barça B, com ara Ferran Jutglà o Ilias Akhomach.

Sis nanos del filial que no han jugat minuts oficials amb el primer equip completen la nòmina de disponibles: Mika Mármol, Estanis Pedrola, Arnau Comas, Guillem Jaime, Lucas de Vega i Álvaro Sanz. Per la seva banda, el Mallorca afronta el partit amb diversos afectats per covid, tot i que podria recuperar efectius a darrera hora en cas de testos negatius. La normativa de la Lliga diu que si els equips tenen set o més jugadors del primer equip efectius, han de jugar tots. Per tant, Xavi haurà de tornar a fer equilibris a l'hora d'anunciar l'alineació i de realitzar els canvis. Una bona selecció d'entrada podria estar formada per Ter Stegen; Araujo, Piqué, Eric Garcia, Mingueza; Frenkie de Jong, Nico, Riqui Puig; Ilias, Luuk de Jong i Jutglà. Aquest onze tindria tres fitxes del B, amb una de marge per si a la segona part el tècnic ha de posar més joves. Neto, Umtiti i Lenglet, del primer equip, no tindrien un perfil gaire revulsiu.

Última ensabonada a Dembélé

Entre les múltiples baixes que té el Barça per jugar en terres balears, hi ha la de Dembélé, a qui Xavi va tornar a lloar malgrat l’actitud del seu representant en les negociacions per renovar-lo. “Tot està en un procés normal i segueixo sent positiu amb la continuïtat de l’Ousmane. He tornat a parlar amb ell i diu que farà un esforç. Tant de bo es pugui quedar. Perquè ben preparat i ben entrenat, pot ser dels millors del món, si no el millor, en la seva posició. L’oferta que li hem fet és bona esportivament i econòmicament. Una bona oportunitat per a ell”, va dir l’entrenador del Barça. La posició de l'entitat continua sent la mateixa: si no renova, se l’intentarà vendre a curt termini.

D'altra banda, Xavi va celebrar el fitxatge de Ferran Torres, que està pendent de les sortides –i de la solució del culebró Dembélé– per ser inscrit en els marges salarials de la Lliga. "Surt d'una lesió important i té moltes ganes de jugar. Ens ajudarà moltíssim i pot adaptar-se a les tres posicions del davant. Veurem com queda el límit salarial, perquè hi ha d'haver sortides i la renovació de l'Ousmane ens pot permetre inscriure un o dos fitxatges. La principal virtut de Ferran Torres és la personalitat que té. Tant de bo el puguem tenir aviat a disposició. És un jugador molt complet", va explicar el tècnic del Barça sobre l'extrem valencià, que serà presentat en societat aquest dilluns, dia en què l'afició blaugrana podrà gaudir d'un entrenament de portes obertes al Camp Nou.

stats