ARA TU
Misc 22/09/2013

Vols casar-te amb mi a Les Cols?

i
Ada Parellada
1 min

Busco candidat per celebrar un casament a Les Cols, a Olot. La meva demanda és per a un casament de conveniència, amb un objectiu definit: fer el banquet, dormir als pavellons i dinar, l'endemà, al restaurant de dues estrelles Michelin.

Manel Puigvert i Fina Puigdevall són els artífexs d'aquest meravellós espai a Olot. Més que empresaris que volen treure rendibilitat del seu negoci són com valents cavallers medievals que lluiten per una bona causa, la de les coses ben fetes fins a les darreres conseqüències amb passió, amor i respecte per la Garrotxa i la seva gent: la geografia, la història, l'antropologia i la cuina.

Per això han transformat la zona de banquets i l'han fet "desaparèixer", perquè tot tingui un sentit i sigui el paisatge el que ompli de contingut l'espai: els pollancres són el sostre i la pedra volcànica són els quadres de les "no-parets". Unes parets de plàstic que són com les membranes que ens uneixen al territori. La magnífica arquitectura de l'estudi PGA pràcticament no es veu, perquè el seu objectiu és deixar veure.

Els han titllat d'avantguardistes transgressors, però només volen recuperar les celebracions arrelades de la comarca: els aplecs de les colles a les fonts. Taules llargues, transparents, gairebé inexistents, música d'orquestrina, popular, allò que s'ha fet sempre, avui sembla tan original. Un cop entenem on som, l'àpat convenç, no debades és la cuina de la Fina, una cuina premiada, reconeguda i consolidada. Dormirem als pavellons. Impera la bellesa de l'austeritat, el luxe és el so de l'aigua de la font, la il·luminació de les estrelles i el jaç sobre les pedres.

Estic segura que a hores d'ara hi ha cua de candidats...

stats