Successos
Misc 04/11/2022

Violen una noia de 19 anys a Gelida

Augmenten a cinc les agressions masclistes pel pont de Tots Sants

2 min
Un cotxe patrulla dels Mossos d’Esquadra en una imatge d’arxiu.

BarcelonaAquest dimarts una noia de 19 anys va denunciar davant dels Mossos d'Esquadra que feia poques hores que un home l'havia violat. Era la nit de la castanyada i ja era entrada la matinada. Aquella nit no va requerir ni assistència mèdica ni de la policia, però l'endemà va fer el pas i va denunciar els fets. Segons ha pogut saber l'ARA, els Mossos ja ho investiguen com una presumpta agressió sexual i de moment no hi ha cap detingut, tal com confirmen fonts policials.

Els fets, segons fonts coneixedores del cas, van passar al nucli de Gelida, on aquella nit se celebrava la festa de la castanyada. Quan la noia va denunciar els fets, segons apunten fonts de l'Ajuntament de Gelida, es va activar el Servei d'Intervenció en Crisi, que gestiona el departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat. Així, es va posar a disposició de la víctima i de la seva família ajuda psicològica immediata. Segons les mateixes fonts, demà es presentarà una declaració de rebuig signada per tots els membres del consistori i hi haurà una concentració a les 12 del migdia. Alhora, l'assemblea de joves, que organitza la festa juntament amb el consistori, ja s'ha posat a treballar amb l'Ajuntament per prendre mesures i analitzar què ha passat.

Cinc agressions

El pont de Tots Sants ha sigut especialment nefast, amb cinc agressions masclistes en poques hores. Una noia de 19 anys va denunciar una violació per part d'un menor –que estarà sis mesos en un centre d'internament– en una discoteca de la Rambla de Barcelona. Uns quants menors que no passaven dels 14 anys van abusar d'una nena d'11 anys a Badalona. Una altra agressió sexual a Nou Barris, amb el principal sospitós ja detingut. I al carrer de Balmes de Barcelona dues noies van ser agredides per un home –ja arrestat i amb antecedents per homicidi– amb una pedra. També a Gràcia un home va apunyalar la seva exparella, que va ser traslladada a l'Hospital Clínic. A aquesta llarga llista s'hi suma l'episodi tràgic de Gelida.

L'autor de l'apunyalament de diumenge a Gràcia, segons ha pogut confirmar aquest diari amb fonts policials, encara no ha estat localitzat. Els Mossos tenen activada una ordre de cerca i captura i, de moment, no hi ha cap indici que indiqui que ha abandonat el país. L'acusat, l'exparella de la víctima, de 33 anys, va marxar corrents dels llocs dels fets. En les últimes hores, els Mossos han repassat les càmeres de seguretat de la zona. A més, també controlen els voltants del domicili on vivia, al barri de Gràcia, amb un cotxe patrulla aparcat i permanentment observant.

stats