Misc 18/06/2015

El Txad prohibeix el nicab i el turbant arran d'un atemptat de Boko Haram amb 30 morts

El govern ha donat l'ordre de cremar tots aquests tipus de vestimenta

Efe
2 min

N'DjamenaEl govern del Txad ha acordat prohibir l'ús del nicab –el vel integral per a les dones que tapa tot el cos a excepció dels ulls– i el turbant masculí com una mesura de seguretat, arran del doble atemptat suïcida que dilluns va matar una trentena de persones a la capital txadiana, N'Djamena.

El primer ministre del Txad, Kalzeubet Pahimi Deubet, s'ha reunit avui dijous amb líders religiosos per informar d'aquesta mesura, que s'aplicarà a tot el territori nacional de forma immediata, segons el portal de notícies Tchadinfos.com. El turbant tradicional complet o 'kadamoul' és utilitzat per la majoria dels txadians, especialment a les comunitats del Sàhara, per protegir-se de les tempestes de sorra i pols.

A l'esquerra el turbant permès per les autoritats, i a la dreta, el prohibit. TCHADINFOS.COM

L'executiu txadià ha donat ja instruccions a les forces de seguretat per confiscar i cremar tots els nicabs i ha advertit que els que es neguin a complir aquesta norma seran detinguts.

El Txad considera que aquesta vestimenta islàmica pot ser utilitzada pels terroristes per camuflar-se i burlar els dispositius de seguretat.

Dilluns passat, unes 30 persones van morir en un doble atemptat suïcida perpetrat per suposats membres del grup jihadista nigerià Boko Haram a la comissaria central i en una escola de reclutament de la policia a N'Djamena.

Es tracta del primer atemptat comès pel grup islamista al Txad, país que està en màxima alerta des que a principis d'any va enviar tropes, primer al Camerun i després a Nigèria, per combatre la secta Boko Haram, que fa uns mesos va prometre obediència a l'Estat Islàmic.

stats