Misc 08/12/2015

Trump demana ara prohibir l'entrada als EUA a tots els musulmans

El polèmic candidat republicà a la Casa Blanca defensa aquesta mesura en resposta a l'"odi" que, segons ell, sent part d'aquesta comunitat contra els nord-americans. Tant demòcrates com republicans condemnen les seves paraules

Ara / Agències
3 min
“SÓC REALMENT RIC”
 L’empresari novaiorquès ha fet gala de la seva fortuna en la seva campanya a la presidència dels Estats Units.  El dia que va anunciar la seva candidatura va assegurar que té 8.700 milions de dòlars.

Barcelona / Nova YorkEl precandidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, torna a estar al centre de la polèmica, després que aquest dilluns hagi demanat prohibir l'entrada als Estats Units a tots els musulmans en resposta l'"odi" que, segons ell, sent part d'aquesta comunitat contra els nord-americans .

En un comunicat, Trump ha advocat per un bloqueig "complet i total" a l'entrada de musulmans al país fins que les autoritats "esbrinin el que està passant"."D'on ve aquest odi i per què, és una cosa que hem de determinar", ha assenyalat el magnat. "Fins que aconseguim determinar i comprendre aquest problema i la perillosa amenaça que planteja, el nostre país no pot ser víctima d'horribles atacs de gent que només creu en la jihad i que no té cap sentit de la raó o respecte per la vida humana", ha conclòs.

Les seves declaracions arriben una setmana després del tiroteig que va tenir lloc en un centre de discapacitats de San Bernardino -que segons l'FBI té connexions jihadistes- i el mateix dia en què el president dels EUA, Barack Obama, s’ha dirigit als seus conciutadans per assegurar-los que els Estats Units "destruiran" l’Estat Islàmic (EI) i altres grups terroristes. Això sí, Obama ha deixat clar que el grup jihadista "no parla en nom de l'Islam" i va demanar als nord-americans a no confondre els radicals amb la resta de musulmans.

Condemna unànime... també dels republicans

Com era d'esperar, el rebuig frontal de les declaracions de Trump ha estat unànime. El portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, ha dit que Trump busca fer aflorar "el costat fosc, l'element fosc, i tractar d'aprofitar-de la por de la gent per aconseguir suports per a la seva campanya", mentre que l'exsecretària d'Estat i la candidata demòcrata a la presidència, Hillary Clinton ha titllat les paraules del magnat de "reprovables, prejudicioses i divisives". "No ho entens, Trump. Això ens fa menys segurs", ha dit Clinton en un dels missatges sobre el tema al respecte que ha fet a Twitter.

Fins i tot els seus companys de Trump del Partit Republicà han carregat contra les seves declaracions. "És el tipus de coses que diu algú sense experiència i que no sap del que està parlant", ha reaccionat el governador republicà de Nova Jersey, Chris Christie. El senador per Texas Ted Cruz, un dels precandidats que més està pujant en les últimes enquestes, ha assegurat que la proposta de Trump no és la seva política i que el prefereix centrar l'atenció en "el terrorisme radical islamista".

També una altra de les figures en alça entre els conservadors, el senador per Florida Marco Rubio, ha dit estar en desacord amb el magnat immobiliari i ha criticat que el seu "hàbit de fer comentaris ofensius i extravagants no contribuirà a la unitat dels nord-americans". De la seva banda, l'exgovernador de Florida i precandidat Jeb Bush, que ha dit que Trump està "trastornat" i que les seves propostes "no són serioses".

No és el primer (ni probablement l'últim) cop que Trump destaca per comentaris i actituds xenòfobes o grolleres. El multimilionari no desaprofita cap oportunitat per convertir-se en una estrella de l'antipolítica.

Cliqueu aquí per llegir els 20 comentaris més grollers de Trump

stats