03/08/2020

Gràcies a monitores i monitors

2 min
Imatge de la primera jornada del campus de periodisme de l'ARA i Fundesplai del 2020

Aquests dies d'incertesa no ens podem estar d'agrair a tots els monitors i monitores que hagin fet possible uns casals i unes colònies que semblaven inimaginables. El vostre esforç ha estat excepcional i l'actitud admirable. Heu rellegit els protocols de les activitats de lleure educatiu en el context de la pandèmia buscant-ne el sentit, una i mil vegades. I malgrat els dubtes, contradiccions, anades i vingudes, heu trobat la manera d'organitzar unes activitats imprescindibles per retornar el somriure als infants.

Amb la mateixa perseverança us heu format en mesures de seguretat, en dinàmiques d'educació emocional i en tot allò que fos necessari per atendre amb qualitat i professionalitat infants i famílies en un estiu atípic i especial.

Heu adaptat i programat les activitats perquè els infants poguessin retrobar-se, esverar-se, explicar-se, construir-se, somiar-se. Heu estat amatents a les seves necessitats, inquietuds i pors deixant a un costat la vostra pròpia angoixa i tensió emocional. Heu transmès amb convenciment que aprendre a viure en els valors de la convivència i la solidaritat és més urgent i necessari que mai.

Les famílies també us han sentit a prop. Us heu trencat les banyes perquè ningú quedés enrere. Les heu acompanyat en tot moment fent-vos presents.

Heu estat més atents que mai amb el Joan. Sabeu que a casa les coses no van bé i que ara plou sobre mullat.

Heu passejat amb l'Aina mentre anàveu a veure les granotes de la bassa i ella explicava que troba a faltar a l'avi i que li hauria agradat poder-li fer un dibuix de comiat.

Heu construït paracaigudes amb la Salma i l'Asha i tota mena d'invents per al repte de llançar un ou des del terrat del casal i aconseguir, amb imaginació i treballant en equip, que arribi a terra sense trencar-se.

Heu abraçat l'Alberto, que a la primera nit de colònies enyorava la mare, sabent que quan torni a casa ho farà amb més seguretat i autonomia.

Heu parlat amb el Guillem i l'Amina sobre què es pot fer per millorar el món. I han sortit mil i una idees. L'ètica de la cura s'escampa com una taca d'oli.

Heu vist la Nora, el Miquel i el Lucas passar els moments entre jocs, gimcanes, contes i remullades amb mànegues, aprenent a valorar les coses petites, les confidències, els moments compartits que esdevindran inoblidables. Lluny de les pantalles i de les quatre parets de casa.

Cal dir-ho ben alt: heu superat la prova amb nota. Continueu així i que les forces no us faltin. Aquest estiu ens heu demostrat que "tot està per fer i tot és possible". Aquí teniu un GRÀCIES en majúscules!

Susagna Escardíbul és pedagoga de Fundesplai

Carles Xifra és director d'innovació i continguts de Fundesplai

stats