Bàsquet - Lliga Femenina Endesa
Misc 02/11/2020

Alfred Julbe substitueix Eric Surís a la banqueta de l'Spar Girona

i
àlex Gozalbo
3 min
Alfred Julbe, nou entrenador de l'Spar Girona

BarcelonaL'Spar Girona ha presentat aquest dilluns Alfred Julbe com a nou entrenador. "Abans d'entrar al món professional masculí, havia fet d'entrenador de bàsquet femení. A més, vaig treballar dos anys amb l'Uni Girona. És un club que he seguit amb admiració. La trucada em va sorprendre perquè l'equip anava guanyant. L'objectiu és que l'equip jugui al seu nivell màxim", ha explicat el tècnic, que vol mantenir-se en un discret segon pla. "Les artistes són les jugadors i els entrenadors han d’acompanyar", ha recordat.

"Volíem buscar algú que entengués la manera de ser d'aquest club i el sentiment d'aquesta afició. És un entrenador que sempre ha prioritzat un estil de bon bàsquet", ha argumentat Pere Puig, director esportiu de l'Uni Girona. "El club aposta per una persona experimentada i molt vinculada a Girona. Volem fer un pas més per fer créixer el club", ha explicat Cayetano Pérez, president de l'entitat.

El tècnic de 60 anys s'estrenarà aquest dimarts, quan l'Spar Girona visita l'Embutidos Pajariel Bembibre en un partit ajornat de la vuitena jornada (19.30 hores). Julbe coneix molt bé el club, ja que havia fet tasques puntuals de tecnificació a l’Uni Girona en l’etapa d’Anna Caula a la banqueta. El barceloní ha entrenat, entre d'altres, el Joventut de Badalona, el Valvi Girona, el Càceres, el Saragossa o el Barça (un partit). Després de dirigir el Barça B, la seva última feina havia estat a la selecció de bàsquet d’Egipte i el CSP Llemotges.

Eric Surís, entrenador de l'Spar Girona

Amb la destitució d'Eric Surís es tanca una etapa

Quatre dies després d'aconseguir la classificació per disputar la fase de grups de l'Eurolliga, la junta directiva de l'Uni Girona es va reunir diumenge i va decidir destituir Eric Surís com a entrenador. "La nostra intenció era fer una roda de premsa conjunta, però ell va preferir no fer-ho. No és un tema de relació personal, és una persona de club que ha estat a l'altura. Treballar amb ell ha sigut un plaer. La decisió és complicada i dolorosa", ha explicat Pere Puig, director esportiu.

Surís va arribar al club la temporada 2016-2017 procedent del CB Salt i del GEiEG, on feia dues temporades havia aconseguit l'ascens de l'equip a la Lliga EBA. En les seves dues primeres temporades al Girona, Surís va obtenir dos subcampionats a la Copa de la Reina i dos a la Lliga femenina. La temporada 2018-2019 va alçar el títol de la Lliga femenina i el de la Lliga Catalana, a més d'arribar a la final de la Copa de la Reina i a les semifinals de l'Eurocup. El tècnic té el rècord del club de 17 victòries consecutives en lliga regular.

"Tenim una temporada molt atapeïda de partits i no sabem quan era el millor moment. Els dubtes van aparèixer la temporada passada. Aquest és un club que creix des de l'autocrítica. Vam decidir renovar l'Eric i aquest va ser l'error, perquè la nostra confiança ja estava trencada. La temporada passada no vam estar a l'altura i el joc no era tan engrescador com volíem", ha argumentat Puig. El director esportiu ha reconegut que a les jugadores els sap greu. "És normal perquè tenia una molt bona relació amb elles, però també han d'assumir la seva part de culpa", ha afegit.

Puig ha avançat que diumenge li va proposar a Surís ser director esportiu. "El club s'ha de professionalitzar i jo estic disposat a fer un pas al costat", ha dit.

stats