Misc 18/08/2015

Sis mesos de presó per a un copilot d'avió que superava set vegades el nivell d'alcohol permès

Dos membres de la tripulació i el pilot també han donat positiu al control d'alcoholèmia

Ara
1 min

BarcelonaUn copilot letó ha estat condemnat a sis mesos de presó aquest dimarts pel govern noruec després de donar positiu en un control d'alcoholèmia i superar set cops el limit permès abans de pilotar un avió de la companyia airBaltic des de Noruega fins a Creta, que finalment no es va enlairar. Dos auxiliars de vol més han estat sentenciats a 45 i 60 dies de presó, respectivament.

El copilot, de 38 anys, ha reconegut que el dia abans del vol, a les tres de la tarda i juntament amb els dos auxiliars i el pilot es van beure dues ampolles de whisky i algunes cerveses. El pilot doblava el limit d'alcoholèmia i serà jutjat el 17 de setembre. Segons les seves declaracions, van deixar de beure a les dues de la matinada, només quatre hores abans de l'enlairament de l'aeronau.

En el veredicte de la condemna, el jutge ha remarcat com a fets agreujants l'alt nivell d'intoxicació etílica, el nombre de passatgers que va posar en perill si hagués fet volar l'aparell, la gran distància del trajecte i el fet que hauria d'haver sabut que alguns membres de la seva tripulació també havien begut.

"Vam perdre el control", va remarcar l'acusat dilluns passat per justificar l'alt nivell d'alcohol, 1,35 mil·ligrams per litre de sang, molt lluny dels 0,2 mil·ligrams permesos. La tripulació va ser sotmesa al test per la policia noruega després de rebre un avís anònim. L'aerolínia ha informat que els passatgers han estat transferits a un vol d'una altra companyia i que tots quatre treballadors, arrestats immediatament després del control, han sigut suspesos i properament seran acomiadats.

stats