Misc 22/04/2014

La companyia del vaixell naufragat a Corea del Sud demana perdó a les víctimes i els seus familiars

Els equips de rescat ja han recuperat 108 cossos, però encara hi ha gairebé 200 persones desaparegudes

Efe
2 min

SeülLa companyia del vaixell sud-coreà naufragat el dia 16 d'abril ha tancat el servei de la seva pàgina web i hi ha publicat un comunicat en què demana perdó a les víctimes i als seus familiars. Els equips de rescat ja han recuperat 108 cossos, però encara hi ha 194 persones desaparegudes

"Ens postrem davant les famílies de les víctimes i els demanem perdó", diu el comunicat de Cheonghaejin Marina, després d'afirmar que els responsables de la naviliera "preguen per les víctimes del 'Sewol' que van perdre les seves preuades vides en l'accident".

La companyia també desitja una ràpida recuperació dels ferits i promet "fer tots els possibles perquè es rescatin al més aviat possible" les 194 persones que continuen desaparegudes, la majoria dels quals són joves de 16 i 17 anys, encara que pràcticament ja s'han esgotat les possibilitats de trobar supervivents.

Malgrat tot, les operacions de rescat continuen i aquest dimarts els bussos han recuperat 18 cossos més sense vida de l'interior de la nau, de manera que la xifra de morts confirmats s'eleva a 108.

Cheonghaejin Marina, que serà inspeccionada al detall en la investigació de les causes de l'accident, es va situar al punt de mira en saber-se que alguns dels seus vaixells s'han avariat i, fins i tot, un d'ells va protagonitzar una col·lisió sense conseqüències greus en els darrers mesos.

A més, avui s'ha revelat que les autoritats financeres de Corea del Sud han començat a investigar l'operadora del ferri per possibles delictes financers, com la transacció il·legal de divises i altres activitats il·lícites en l'adquisició d'actius estrangers.

La Fiscalia del districte d'Incheon, a l'oest de Seül, va anunciar que investiga en aquests moments els actius, tant a Corea del Sud com a l'estranger, de tres membres de la família Yoo, que controla la companyia.

A més, els fiscals han prohibit sortir del país a un total de 30 persones de l'empresa Cheonghaejin i membres de la família Yoo, segons ha informat l'agència local Yonhap.

Ahir, la presidenta de Corea del Sud, Park Geun-hye, l'executiu de la qual ha rebut fortes crítiques per la gestió de l'accident, va prometre investigar totes les irregularitats que envoltaven el 'Sewol' i obligar els responsables a assumir responsabilitats "penals i civils".

Una de les hipòtesis apunta que el 'Sewol', remodelat fa dos anys per augmentar la seva capacitat, va bolcar en desplaçar-se cap al mateix costat els vehicles i la càrrega que transportava, després de fer un gir brusc. A l'espera que la investigació determini les causes exactes de l'accident, no es descarta que l'estructura del vaixell presentés algun tipus de deficiència de seguretat.

Cheonghaejin Marina també ha anunciat els darrers dies la suspensió de les tres rutes marítimes que opera, totes amb base a Incheon, el mateix port a l'oest de Seül des del qual va salpar el 'Sewol' la nit de l'accident amb destinació a l'illa de Jeju.

stats