Bàsquet - Lliga Endesa
Misc 28/06/2020

El Barça accelera el ritme per citar-se amb la final (98-84)

El Barça accelera el ritme per citar-se amb la final (98-84)

i
àlex Gozalbo
3 min
Víctor Claver, durant la semifinal

BarcelonaEl Barça va desactivar el somni del San Pablo Burgos (98-84) i dimarts jugarà la final de la Lliga Endesa. L’equip blaugrana va exhibir la mateixa il·lusió que el rival i una capacitat més gran per mantenir el mateix ritme de joc durant més estona. Thomas Heurtel, que a poc a poc està recuperant el seu flow habitual, Nikola Mirotic, un MVP que mai té cap dia dolent, Kyle Kuric, que va afinar la punteria en el tram decisiu, i Víctor Claver, que va condicionar els moviments de l’adversari amb una defensa sense fissures, es van convertir en els protagonistes d’un triomf coral. El rival culer a la final serà el Kirolbet Baskonia, que es va desfer del València Basket (73-75). “No és fàcil jugar aquesta fase final, un torneig molt complicat per als jugadors, que s’estan guanyant el respecte de tothom. Estem veient un bàsquet d’alta qualitat”, va explicar Svetislav Pesic.

El primer tram del partit va seguir el guió imaginat per la majoria d’aficionats. El Barça va imposar la seva exuberància física per limitar les possibilitats d’un rival que tan sols va poder anotar sis cistelles en joc durant els primers catorze minuts. Massa preocupat per les decisions arbitrals, el rival blaugrana va ser sancionat amb quatre faltes tècniques. L’escenari el va aprofitar el conjunt català per obtenir una diferència de 16 punts (35-19).

Lluny de rendir-se, el San Pablo Burgos va utilitzar les males notícies al marcador per oblidar-se de la pressió, espolsar-se els nervis i començar a fer el seu joc habitual. Les defenses alternatives de Joan Peñarroya li van servir per recuperar la seva personalitat i començar a augmentar la velocitat en el joc. Augusto Lima va passar a dominar les dues zones i els seus companys exteriors ho van agrair molt. La reacció es va traduir en un parcial de 2-16 que va redibuixar la semifinal (37-35). El Barça es va quedar sense ritme i sense avantatge en uns últims cinc minuts i mig del segon període preocupants (41-41). “Hem jugat quinze minuts excel·lents i després hem pensat que el partit s’havia acabat. No hem mantingut la tensió i hem fallat massa tirs oberts. Tenim talent i tiradors, així que hem sabut mantenir la paciència per recuperar el nostre joc”, va explicar Pesic. Al descans, 43-41.

Mirotic i Higgins van augmentar l’eficàcia dels primers atacs del Barça durant un tercer període en què al San Pablo Burgos li va costar seguir el mateix ritme anotador. Quan Hanga va cometre la seva quarta falta personal, Heurtel va fer créixer la seva incidència en el joc i l’equip blaugrana va saber castigar amb bones transicions les pèrdues de pilota d’un rival que va encaixar 29 punts en tan sols deu minuts (72-58).

Un rival sense energia

La diferència del Barça va augmentar fins a 19 punts durant un últim període en què l’equip blaugrana va explotar les virtuts en transició de Pierre Oriola (83-64). L’aparició de Kuric, que va afinar la punteria en el tram decisiu, va evitar qualsevol possibilitat de remuntada d’un San Pablo Burgos que, tot i l’eliminació, deixa la fase final amb l’autoestima reforçada. “Volíem guanyar un rival superior. Ens ha faltat energia i claredat contra un Barça que ha aturat el nostre joc amb una gran defensa que ens ha negat espais. Ens ha costat entendre el seu joc atlètic, que no ens ha deixat jugar còmodes”, va reconèixer Peñarroya.

Les vambes de Víctor Claver
Vetusta Morla a les vambes de Víctor Claver

Vetusta Morla va aprofitar el confinament per llançar Los abrazos prohibidos, una cançó pensada per posar en valor la feina dels sanitaris durant la pandèmia i recaptar fons econòmics. La lletra de la peça, composta a partir d’un poema col·lectiu, s’ha convertit en un dels himnes de la lluita contra el coronavirus. “ Por los que hacen del trabajo sucio, la labor más hermosa del mundo ”, diu un dels fragments, el que Víctor Claver va utilitzar ahir per personalitzar les seves vambes i sumar-se a l’agraïment de la banda de música.

stats