Jocs Olímpics
Misc 22/07/2021

La selecció de futbol espanyola punxa en el debut als Jocs Olímpics i perd Mingueza per lesió

Tot i que Pedri ha jugat els 90 minuts, l'equip no ha pogut superar la defensa d'Egipte

2 min
Pedri, en el seu debut als Jocs de Tòquio

BarcelonaEls primers esportistes catalans han debutat als Jocs de Tòquio, en un partit de futbol a la ciutat de Sapporo 24 hores abans de la cerimònia inaugural. Espanya no ha pogut superar la defensa d'Egipte (0-0) en un partit en què ha perdut per lesió el blaugrana Oscar Mingueza i el madridista Dani Ceballos.

Amb els catalans Eric Garcia, Dani Olmo i Mingueza com a titulars, Espanya s'ha estrenat amb un partit en què sempre ha gaudit de la possessió de pilota, però no ha trobat la manera de superar l'última línia defensiva dels africans. Ja a les primeres jugades, Mingueza ha patit una trepitjada i pocs minuts després ha demanat el canvi perquè ha notat molèsties musculars. Tampoc ha tingut sort Ceballos, jugador que encara no sap si continuarà al Madrid la temporada vinent, que ha rebut una forta trepitjada i ha hagut d'abandonar el camp. El madridista pateix un esquinç, mentre que el blaugrana tindria una lesió a la part posterior de la cuixa dreta que el podria deixar sense jugar la fase de grups del torneig.

El partit, jugat sense espectadors al Sapporo Dome, al nord del país, no ha servit per reforçar la candidatura d'Espanya, selecció que ha guanyat la medalla d'or un sol cop, el 1992 a Barcelona. El torneig de futbol masculí, a diferència del femení, el juguen seleccions sub-23, tot i que cada equip pot incloure tres jugadors de qualsevol edat.

El cervell d'Espanya ha sigut el blaugrana Pedri, que malgrat arribar amb més minuts de joc que cap altre futbolista del torneig, ha intentat trobar espais en un partit jugat en una sola direcció. Espanya jugarà el pròxim partit contra Austràlia a la primera fase del torneig, abans de tancar la fase de grups contra els argentins. Austràlia ha derrotar els argentins per 2-0 en l'altre partit del grup.

stats