Misc 11/04/2015

Santi Millán ajudarà sis persones a preparar-se per córrer una marató

TV3 estrena demà ‘El mur’, un nou programa de superació personal

Albert Castellví Roca
2 min
UN REPTE PERSONAL Santi Millán amb les sis persones que es prepararan per córrer una marató.

BarcelonaCórrer una marató sembla un repte a l’abast de ben pocs, però TV3 vol demostrar que amb la preparació i la disciplina necessàries gent que ni tan sols s’ho havia plantejat mai també ho pot aconseguir. I la prova és El mur, un nou programa que el canal públic estrena demà (22.40) i que seguirà sis persones durant l’intens procés de preparació física i mental que els ha de permetre participar en la Marató de Barcelona.

Santi Millán -que els últims anys s’ha aficionat als esports de fons i ha participat en diverses proves ciclistes extremes- torna a TV3 per posar-se al capdavant d’aquest programa, però ell no serà l’encarregat de planificar i dirigir la preparació dels participants. Aquesta tasca recaurà en un equip multidisciplinari format pel maratonià Marc Roig, l’entrenador personal Fito Florensa, el psiconeuroimmunoendocrinòleg Xevi Verdaguer i el coach Xesco Espar.

Com a corredor de maratons, Roig serà el responsable d’ensenyar als participants la tècnica necessària per afrontar una prova d’aquestes característiques, mentre que Florensa, que entrena esportistes professionals i amateurs, dissenyarà el pla d’entrenaments que els ha de permetre, en només tres mesos, posar-se en forma per superar el repte. Per la seva banda, Verdaguer -conegut per la seva participació en el programa Retrats de Jaume Barberà- se centrarà en els aspectes alimentaris i emocionals imprescindibles per córrer una marató, mentre que Espar -exentrenador del Barça d’handbol- serà el responsable de motivar els participants perquè estiguin mentalment preparats per córrer els 42.195 metres de la prova.

Les persones que es posaran a les seves ordres són tres homes i tres dones d’entre 21 i 65 anys amb un estil de vida que, en general, està molt allunyat del d’un corredor de fons. “Es passaran tres mesos patint de valent per tirar endavant una cosa que no es pensaven que farien”, explica Millán. De fet, malgrat la preparació, no tots seran capaços de creuar la línia de meta.

En cadascuna de les deu entregues de què constarà el programa l’equip d’especialistes els proposarà un repte concret que hauran de superar, acompanyats d’un personatge famós: demà serà Joel Joan i més endavant hi haurà l’Homo APM o Ariadna Oltra, entre d’altres. Aquestes proves contribuiran a millorar la seva forma física i mental, però sovint no tindran una vinculació directa amb córrer: tant pot ser fer una via ferrada com entrenar-se en una piscina.

“El repte no és la marató en si, sinó el procés d’adaptació a un nou estil de vida, el canvi de rutines, sotmetre’s a un entrenament dur i compaginar-ho amb la feina i amb la família”, explica la directora del programa, Eugènia Giné. De fet, segons Millán, El mur “dóna eines per a la vida”, ja que “la vida consisteix a superar murs, i amb dedicació i disciplina es pot aconseguir”. “ El mur no és un programa d’esports, és un programa de superació personal”, conclou la cap d’entreteniment de TV3, Reyes Marimon.

stats