20/04/2015

Rajoy ven estabilitat I crida a no refiar-se De les “ocurrències”

2 min
Rajoy ven estabilitat  I crida a no refiar-se  De les “ocurrències”

BarcelonaEl PP, “més necessari que mai”

En ple deteriorament de la imatge del seu partit, que veu com constantment se li obren noves vies d’aigua en forma d’escàndols de corrupció, Mariano Rajoy va recórrer ahir al missatge de la por cap a opcions polítiques sense experiència al capdavant de les institucions, com Podem i Ciutadans, i forces que, quan han governat, han “enfonsat” Espanya, en referència al PSOE. En un míting a Alacant, el president del govern espanyol va reivindicar les sigles del PP, un partit que a parer seu “avui és més necessari que mai”. Segons Rajoy, el país necessita ara “estabilitat política” i això només l’hi pot garantir una força “seriosa”, amb “experiència i determinació”. Ho va plantejar al costat del president valencià, Alberto Fabra, que en les eleccions del 24 de maig es pot veure desbancat per les esquerres. Tant el País Valencià com el conjunt de l’Estat, segons va dir Rajoy en to d’alarma, “poden caure en mans” dels que han “destrossat el país” -en al·lusió als socialistes- o dels que “estan instal·lats en l’ocurrència”.

El PSOE vol saber qui ha defraudat

Mentrestant, el cap de l’oposició, Pedro Sánchez, mirava de collar-lo pel cas Rato. Des d’Alcorcón, el secretari general del PSOE va exigir al govern central que publiqui abans de les eleccions del 24 de maig la llista dels defraudadors que es van acollir a l’amnistia fiscal. Sánchez va advertir que no pensa acceptar “lliçons del PP en la lluita contra la corrupció”.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar que no té “cap inconvenient” que es publiqui la llista dels defraudadors. Va remarcar, però, que això depèn de l’Estat. En un acte amb la Unió d’Estanquers, va subratllar, a més, que el projecte sobiranista no va contra Espanya sinó contra l’Estat i va titllar de “ximpleria i bestialitat” dir que l’independentisme va contra “els que parlen castellà”.

Els corruptes no podran ser indultats

Per intentar apaivagar les crítiques pels casos que afecten el PP, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, va avançar a Efe que es planteja excloure per llei la concessió d’indults als condemnats per corrupció. També en quedarien exclosos els sentenciats per maltractaments o pederàstia. El govern ja treballa per reformar la llei en aquest sentit, segons va explicar.

stats