Misc 07/10/2014

Quim Arrufat: "Podem és un partit de laboratori construït des de dalt"

El diputat de la CUP també lamenta que Guanyem hagi fet ja una "aliança a porta tancada" amb ICV

Ara
1 min

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat reconeix en una entrevista a l'ARA Bassas que a mesura que el procés sobiranista avança van minvant les possibilitats de teixir grans aliances amb Podem. De fet, ha subratllat les diferències que hi ha entre la cultura política de les dues formacions subratllant que mentre la CUP s'ha construït des del municipalisme, Podem és "un partit de laboratori construït des de dalt".

Arrufat argumenta que Podem ha sabut veure que "tenen una oportunitat històrica amb l'ensorrament del règim espanyol" i que està sabent utilitzar "molt bé" elements que li són propicis, com ara un tracte "de favor" de determinats mitjans de comunicació. Aquest "atac", diu, l'han de fer forma "molt nítida i ràpida" i, per tant, "molt centralitzada". "Ho estan aconseguint, però xoca de ple amb la nostra cultura política", resumeix.

De fet, Arrufat afirma que a Podem "no li interessa" implicar-se gaire en el 9-N perquè el seu objectiu és, justament, passar per davant del PSOE, i el debat sobre la consulta té poques simpaties a Espanya. Sí que considera, doncs, que la CUP s'entendrà millor amb Podem a l'hora de teixir aliances a nivell municipal.

La confluència a les pròximes municipals amb Guanyem Barcelona també és, a hores d'ara, un fet llunyà. Arrufat lamenta que la plataforma en la qual està implicada l'activista Ada Colau hagi començat "pactant a porta tancada una aliança amb ICV" que la CUP no avala. "Volem canviar la marca Barcelona i ICV és un dels actors que l'ha construït", ha advertit.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

stats