22/02/2016

Un aforament ajustat al pressupost

2 min
Josep Maria Bartomeu, president del Barça, es va desplaçar ahir fins a Londres, on avui juga l’equip de futbol.

BarcelonaTot i que algunes veus executives del Barça consideren que seria millor apostar per un pavelló amb més capacitat, el nou Palau Blaugrana tindrà un aforament de 10.000 espectadors. La instal·lació complirà amb els requisits de l’Eurolliga de bàsquet, però no serà apta per acollir les fases finals dels grans esdeveniments esportius europeus. Els 90 milions d’euros fixats per a la seva construcció limiten la possibilitat d’apostar per un recinte més gran, ja que això faria augmentar ostensiblement el pressupost. “Estem molt satisfets amb la tria del nou Palau Blaugrana”, diu Jordi Moix, directiu i comissionat de l’Espai Barça.

El projecte preveu la possibilitat d’augmentar en 2.000 o 2.500 espectadors l’aforament del recinte, però això tan sols serà viable per a esdeveniments puntuals com concerts i altres xous semblants, no per a partits de bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei sobre patins.

El Barça presentarà dimarts de la setmana vinent el projecte del nou Palau Blaugrana. L’entitat culer ha demanat als seus treballadors prioritat màxima perquè la posada en escena, que reunirà mitjans de comunicació, autoritats, patrocinadors, esportistes i exesportistes, sigui tot un èxit. El club inaugurarà, a més, una exposició permanent a la Sala París, on es podran visualitzar tots els detalls del projecte guanyador. La mostra, que estarà oberta a tot el públic, inclourà un torn de visites guiades i fetes especialment per als socis, penyistes i veïns.

Com a guanyadora del concurs arquitectònic, la proposta que executarà el nou Palau Blaugrana estarà encapçalada per l’equip HOK + TAC Arquitectes. “Aquest espai té un enorme potencial. Esperem amb interès treballar amb l’Ajuntament de Barcelona, els equips tècnics del Barça, els veïns de Barcelona i TAC Arquitectes per desenvolupar i integrar el nostre concepte guanyador amb la resta del projecte Espai Barça i la ciutat”, diu Daniel Hajjar, director de gestió de l’oficina que HOK té a Londres. “El nostre disseny crea una geometria de l’edifici orgànic que és compatible amb una progressió contínua entre el nou Palau, la pista annexa, la pista de gel i les instal·lacions d’entrenament de la FCB Escola”, opina John Rhodes, director de l’àrea d’esports, recreació i entreteniment de HOK. “Estem encantats amb els beneficis que aquest projecte portarà al Barça i a la ciutat”, afegeix.

stats