Bàsquet - Eurolliga
Misc 04/02/2020

“Ara entenc més com d’important és la vida”

La mort de Kobe Bryant sacseja els sentiments d’Svetislav Pesic

i
àlex Gozalbo
3 min
Bojan Dubljevic i Svetislav Pesic

BarcelonaSvetislav Pesic acostuma a admetre que té por de com serà la seva vida quan es jubili (“Encara no estic preparat per al meu futur sense bàsquet”). La mort en accident d'helicòpter de Kobe Bryant ha sacsejat aquests dies els sentiments de l’entrenador del Barça, que fa uns anys va tenir relació amb el pare de l’exestrella dels Lakers. “La notícia va ser un xoc. Vaig conèixer el seu pare [Joe Bryant]. Ens aquells temps, en la meva etapa a Alemanya, vam fer molts clínics i campus per a nens. És una llàstima i un xoc, no només per als esportistes sinó per a tot el món. Ara entenem més com d’important és la nostra vida”, assegura.

Jugadors com Álex Abrines o Malcolm Delaney han utilitzat durant aquests dies vambes especials per homenatjar Bryant. “Quan era petit tenia fotografies d’ell penjades a la meva habitació. És una llàstima que ja no sigui entre nosaltres. Va ser una inspiració per a tota una generació. Vaig utilitzar-lo com a referència”, confessa Brandon Davies. “Costa de creure. Sembla mentida que li pugui passar una cosa així a una persona que ha estat tant especial per al món del bàsquet. Tots estem molt tristos i fa mal perquè era molt proper. Mai l’he vist com a un rival, sinó com a un ídol. La nostra generació l’ha vist créixer i l’hem admirat com un dels nostres. Sempre ha sigut un referent i veure’l guanyar les finals de la NBA al costat de Pau Gasol el va fer més proper”, assegura Víctor Claver. “Kobe sempre volia guanyar, era un enamorat del bàsquet. Respectava el joc i va contribuir molt a fer créixer el bàsquet femení. Passarà el temps i el seu llegat es recordarà sempre. Crec que mai ha existit un jugador tan a prop del nivell de Michael Jordan. Mai oblidaré com de competitiu era”, diu Delaney.

La progressió del València Basket inquieta el Barça

Vuit dies abans de veure’s les cares a la Copa del Rei de Màlaga, el València Basket i el Barça s’enfronten aquest dimecres (21 hores, DAZN) a l’Eurolliga. El partit de la Fonteta serà el quart duel directe d’aquesta temporada entre els dos equips. Després de set partits de baixa, Jaume Ponsarnau recupera Mike Tobey, però tindrà les baixes de Sam van Rossom i Jordan Loyd. Svetislav Pesic, per la seva banda, no podrà comptar amb Cory Higgins, que es va quedar a Barcelona. “Sabem com és de difícil jugar a València. No només per a nosaltres, sinó per a tots els equips de l’Eurolliga. Tenen un ambient meravellós, en què tots els aficionats donen suport al seu equip sense parar. Això dona al València un impuls més. Serà un partit contra un equip amb talent, sobretot per atacar. Van jugar un partit excel·lent contra el Panathinaikos, amb un dels millors jocs que he vist aquesta temporada. Esperem un equip molt motivat, però també tenim ganes de guanyar i estem preparats i contents de tenir un nou repte i l'oportunitat de mostrar la nostra qualitat”, diu el tècnic serbi.

Víctor Claver i Quin Colom

Víctor Claver recorda l’evolució que ha experimentat el València Basket. “Els dos partits que hem jugat contra ells aquesta temporada a casa van anar bé, però ara estan en un moment millor, sobretot a l’Eurolliga. Estan en posicions de play-off i estan jugant bé”, reconeix l’aler valencià.

stats